top of page

KINNERET TOURS

JÄRVIMAISEMASSA SYNTYNYT
KINNERET TOURS

 

Kinneret Tours Oy perustettiin Israelissa ja rekisteröitiin Suomessa syyskesällä 2005. Matkanjärjestäjän nimen valinta oli luontevaa, sillä olemme perheenä asuneet vuodesta 1990 lähtien Israelissa ja tuosta ajasta suurimman osan Kinneretin (suomeksi usein Gennesaret) järven maisemissa. Järvi on tullut tietysti tutuksi monille Raamatun tapahtumista. Lisäksi tuhannet ja taas tuhannet suomalaiset matkustajat ovat yöpyneet Tiberiaan hotelleissa tai järven rannan kibbutsien lomakylissä.
Uuden suomalaisyrityksen perustamiseen oli vahvasti vaikuttamassa matkustajien halu kokea toisenlaista Israelia. Monet ovat pyytäneet perusteellisempia luonto- ja elämysmatkoja, paikallisten ihmisten kohtaamisia ja poikkeamista tutuilta pyhien paikkojen poluilta sekä lomamatkoja Israelin lukuisiin terveyskylpylöihin. Toki perinteisille Raamatun kohteille on yhä kysyntää, mutta haluamme tarjota nämäkin kohteet uudistetussa muodossa.
Israel on uskomattoman monipuolinen matkailumaa. Haluamme innostaa nuoria veteraanimatkaajien rinnalle näkemään ja kokemaan Raamatun maata sekä sitä kautta ymmärtämään tämän päivän konflikteja eri puolilla maailmaa. Monien selkkausten juuret nimittäin palautuvat tänne Välimeren itäiseen kolkkaan. Tämän vuoksi kerromme retkien yhteydessä päivän uutisten syviä taustoja sekä niiden yhteyksiä Raamatun maailmaan ja kulttuuritaustaan. Israel ja sitä ympäröivä arabimaailma ovat kolmen monoteistisen uskonnon, juutalaisuuden, kristinuskon ja islamin kohtaamispaikka. Suuret tunteet nousevat täällä helposti pintaan.

Kinneretin järvi on oikeastaan symboli täkäläisten ihmisten tunneskaalasta. He pikaistuvat äkisti ja tyyntyvät nopeasti. Vuorten ympäröimällä Kinneretillä on tyypillistä, että kova tuuli nousee äkkiä ja synnyttää ison myrskyn. Talvisaikaan puhaltavat etelä- tai länsituulet. Tällaiseen vastamyrskyyn Jeesuksen opetuslapset joutuivat matkatessaan itärannalta kohti järven pohjoispäätä. Kesäaikaan kuivan kuuma aavikkotuuli, ”hamsin” tuo myrskyn.
Jeesus Messias tyynnytti järven, saman hän haluaa tehdä ihmismielen myrskyille.
Kun matkustajat luopuvat ennakkoluuloistaan ja uskaltautuvat Israeliin, he ymmärtävät paremmin, miksi pienetkin kohahdukset näissä maisemissa nousevat helposti maailmanluokan uutisiksi. Paikan päällä itse asiassa on ollut hyvin harvoin turisteille
vaaratilanteita, sillä täkäläiset kahinoivat keskenään eikä turisteja näille kriisipaikoille viedä.

Juutalaiset ja arabit odottavat nyt pitkän väkivallan kauden jälkeen paluuta rauhaan, joka vuosituhannen vaihteessa rikastutti ennätyksellisesti Israelin kaupunkien ja kylien ohella mm. palestiinalaisalueitten raamatullisia kohteita Jerikoa, Betlehemiä ja Hebronia.

Optimismi on palannut. Mekin halumme olla rakentamassa matkailun kautta rauhan siltoja sekä opettaa ihmisiä syvemmin tuntemaan Raamatun maata ja ymmärtämään, miksi on tärkeätä toivottaa rauhaa Jerusalemille ja rukoilla laajemmin Lähi-idän rauhan puolesta.

Susanna ja Heikki Kangas
 

 

DSC_0188_edited.png
KUVA HEIKKI.JPG

Heikki Kangas 1957 - 2022

 

Lähi-idän erikoistoimittaja Israelissa

Oli Kinneret Toursin perustaja yhdessä vaimonsa Susannan kanssa.

Raportoinut ja analysoinut Israelin ja naapurimaiden politiikkaa ja kulttuuria vuodesta 1990. Vaeltanut tuhansia kilometrejä Israelin luonnossa. Heikki opetti perhekuntansa rakastamaan Israelin Jumalaa, luontoa, maata ja kansaa.

bottom of page