top of page
Kinneret Tours -Israelin matkoja

Koe pyhä ja eksoottinen Israel

MATKANJOHTAJAT

Sami ja Seija (1).jpg

Sami ja Seija Jalonen

Sami on Radio Dein toimitusjohtaja ja pitkän linjan media-ammattilainen. Hän on myös teologi, puoliso ja kahden pojan isä. Keskeistä Samin elämässä juuri nyt on vauhdin vähentäminen, hiljentyminen ja oleellisen ymmärtäminen.

Seija tulee arjen keskeltä, jossa hän on joutunut kohdistamaan voimavaroja perheen ja työn lisäksi myös ikääntyviin läheisiin. Seijaa on puhutellut viime aikoina Jeesuksen elämästä kertovan tv-sarjan kohta, jossa Jeesus sanoo veden päälle astuvalle Pietarille: katso minuun.

araneva-jari_edited.jpg

 Jari Araneva

Olen Jari Araneva, Uudenmaan Ev.lut. Kansanlähetyksen entinen piirijohtaja. Siirryin eläkkeelle vappuna 2020. Ennen piirijohtajauraani toimin 36 vuotta Helsinki- Vantaan lentoasemalla. Näistä 31 vuotta Finnairilla ja viimeiset viisi vuotta kahdessa eri maapalveluyrityksessä matkatavarankäsittelijänä, lentokonekuormaajana, kuormausryhmän päällikkönä ja viimeiset 12 vuotta työnjohtajana. Kävin ensimmäisen kerran Israelissa 2006 ja sydän jäi tuohon maahan ihan saman tien. Viimeisten vuosien aikana Israel, juutalainen kansa ja sen merkitys meille tämän päivän ihmisille on avautunut sydämelleni aivan uudella tavalla, kun olen saanut viettää aikaa Vanhan Testamentin parissa tutkien, kirjoittaen ja siitä luennoiden.  Odotan ensi kevään matkaa suurella innolla jo nyt, tuleva matkani, jos Jumala suo, on kohdallani kymmenes. Tervetuloa ryhmäämme, toivottavasti tapaamme ensi keväänä Jerusalemissa. 

MArtin-ja-Mirjan-matkassa-2023.png

Martti ja Mirja Ojares

Martti ja Mirja Ojares ovat suomalaisen kristillisen TV7-kanava Taivas TV7:n perustajia ja johtajia. Heidän näkynsä on viedä evankeliumi joka kotiin ja heidän työnsä onkin levittäytynyt moneen maahan mukaan lukien Israelin. Jerusalemin toimituksesta lähtee ohjelmaa joka viikko ympäri maailman. Israel on muutenkin lähellä pariskunnan sydäntä ja siellä on vierailtu myös lasten sekä lastenlasten kanssa. Israeliin Ojarekset tuovat keväällä- 2023 jälleen ryhmän yhteistyössä Kinneret Toursin kanssa.

IMG-20230131-WA0002.jpg

Mari Palomäki

Mari Palomäki, Jumalan juoksutyttö. Matkanjohtajana jo vuodesta 1995. Kinnerettoursin Yksi uusi ihminen -matkanjohtajana vuodesta 2014. Rakastan Lähi-itää, Israelia, joka on kuin toinen kotimaani.

IMG-20230131-WA0001.jpg

Hannu Lahtinen

Hannu Lahtinen, MÄ-järjestön toiminnanjohtaja.

Matkanjohtajana Kinnerettoursin Yksi uusi ihminen -matkoilla jo vuodesta 2014.

E&M.jpg

Markku ja Elisheva Karonen

Olet tervetullut paikan päälle kokemaan Raamatusta lukemiasi tapahtumia vahvemmin. Israelissa ihastelemme miten Raamattu avautuu uusilla tavoilla. Täällä janoavalle annetaan, kun Jeesus puhuu sydämeemme asioita. Jerusalemissa mm. Golgata, Getsemane, Via Dolorosa ja itkumuuri ovat niitä paikkoja, joita usein halutaan kokea. Onkin hienoa kävellä ihan oikeilla Raamatun paikoilla saaden uskovahvistusta.

 

Kerran elämässä Israeliin? Moni kyllä tulee rakkaille paikoille yhä uudestaan. Täällä vuoret, virrat ja kylät puhuvat meille omia tarinoitaan ja niin Aabrahamin ajat kuin lopunajan tapahtumat muuttuvat todellisemmiksi. Osa nauttii siitä, että vain saa olla Israelissa. Täällä Jumala rakkauden kautta rakentaa sydäntämme ymmärtämään miksi siunaamme Israelia ja juutalaista kansaa ja täällä ymmärtää myös maan ongelmia paremmin.

 

Israelissa olemme olleet Radio Dein matkanjohtajina samoin kuin itse järjestämillämme matkoilla. Kanssamme voit olla oma itsesi, voit hiljentyä, olla vauhdissa, katsella tai yhtä hyvin keskustella - olla vapaasti. Arvostamme jokaisen uskoa sen erilaisuudessaan. Matkanjohtajan tehtävä on, että asiat sujuvat ja yhteishenkeä me rakennamme kaikki. Meidät löydät Fb:sta, Radio Deistä, omilta sivuiltamme, järjestämissämme tapahtumissa ja rukousilloissa. Sydämessämme on rakkaus Jeesukseen ja ilo Herrassa on väkevyytemme. Toteutamme lähetyskäskyä mm. perustamamme Ilosanoman ääni ry:n kautta. Nähdään tänä vuonna Jerusalemissa?

InCollage_20230126_211720165.jpg

Tapani ja Pia Tuomi

Olemme keski-iän ylittänyt porilainen pariskunta, jonka lapset ovat lentäneet jo aikaa sitten pesästä. Tapani työskentelee yläkoulussa koulunkäyntiohjaajana ja Pia on tekstiilialan yrittäjä. Vapaa-ajalla mielipuuhaamme on touhuta nuoressa Noormarkun Varikko seurakunnassa.

 

Ensimmäinen Israelin matkamme oli ikimuistoinen, Kinneret Toursin luotsaama vuonna 2018. Iloitsimme ja nautimme suunnattomasti matkasta tutustuessamme Raamatun maan nähtävyyksiin laadukkaiden oppaidemme avustamina. Ryhmän yhteys, toistemme huomioiminen ja uusiin ystäviin tutustuminen toivat lisämakua muistorikkaaseen matkaan. Tätä kaikkea haluamme osaltamme välittää huhtikuun 2023 matkalle. Tervetuloa mukaan!

Vladimir and Pirjo-Photo.jpg

Vladimir ja Pirjo Karttunen

Vladimir ja Pirjo Karttunen ovat johtaneet medialähetysjärjestö IRR-TV:n Israel-osaston työtä parin vuosikymmenen ajan. Vladimir on toiminut mm. juontajana kymmenissä Israel tutuksi -matkailuohjelmissa, jotka ovat näkyneet  Suomessa Alfa-TV:llä ja näkyvät edelleen monilla venäjänkielisillä TV-kanavilla.

Pirjo on oman työnsä ohella vetänyt useita suomalaisryhmiä kansainvälisille Karmel-vuoren raamattukoulumatkoille. Hän on myös antisemitismiä vastustavan Elämän marssi ry:n Suomen varapuheenjohtaja.

Pirkko Kaskinen

Pirkko on kokenut Israelin kävijä ja matkoillaan patikoinut eri puolilla maata satoja kilometrejä. Hän on työssään ja vapaa-ajalla järjestellyt ja johtanut lukuisia matkoja ja monenlaisia tapahtumia Suomessa ja muualla. Tässä erään matkalaisen kommentti: ”Olet kyllä hyvä matkanjohtaja ja sinun kanssasi on miellyttävä reissata.”

John Remes

Olen Pastori ja käynyt Israelissa kymmeniä kertoja (n.40) olen ollut myös monta kertaa matkanjohtajana. Lehtimajanjuhlat ovat olleet ohjelmassani v. 2004 lähtien, joissa olen ollut töissä ja matkanjohtajana. Olen ICEJ hallituksen vpj. ja Israel-ystävyystoimikunnan pj.

Marja Leena Hilli

Työskentelen Keski-Pohjanmaan keskussairaalan synnytysosastolla ja olemme mieheni kanssa olleet myös yrittäjiä. Israel rakkauden olen saanut jo vanhemmiltani, vaikka täysin sen sisäistin vasta, kun pääsin itse ensimmäistä kertaa käymään Israelissa. Toivomukseni onkin, että mahdollisimman moni voisi nähdä ja kokea Israelin ainakin kerran.

Pekka Vaismaa

Pekka Vaismaa työskentelee myyntipäällikkönä Radio Deissä.

Hänen osallistuessaan Lehtimajanjuhlille v. 2006, Pekka sai sydämelleen tuoda Radio Dein kuuntelijoita juhlille. Jo seuraavana vuonna oli ryhmä koossa ja sen jälkeen on Radio Dein Lehtimajanjuhlamatka toteutettu joka vuosi ja sadat matkalaiset ovat saaneet nauttia juhlien hengellisestä annista ja upeasta kansainvälisestä tunnelmasta. Pekka vastaa positiivisena matkanjohtajana siitä, että kaikkien ryhmäläisten olisi mahdollisimman hyvä olla matkalla.

ILKKA PUHAKKA

Jeesus on minun juttuni. Haluan puhua ja opettaa hänestä niin, että ne jotka eivät häntä tunne, oppisivat tuntemaan hänet, ja ne, jotka tuntevat hänet, oppisivat ymmärtämään häntä paremmin.

https://ilkkapuhakka.fi/

Ville Pitkänen

Olen varhaiskeski-ikäinen kolmen lapsen perheenisä Seinäjoelta.

Olen ollut 10-vuotta Seinäjoella helluntaiseurakunnan pastorina, mutta nykyisin selvittelen rikoksia vanhassa ammatissani poliisina. Opetan edelleen raamattua seurakunnissa ja lempipaikassani Israelissa näillä upeilla matkoilla.

Tykkään vaimoni lisäksi huumorista ja hyvästä ruuasta.

Jari Araneva

Olen Jari Araneva, Uudenmaan Ev.lut. Kansanlähetyksen piirijohtaja. Olen toiminut tehtävässäni nyt viisi vuotta ja ensi keväänä koittaa omalla kohdallani työuran täyttyminen, eli eläkkeelle siirtyminen. Ennen nykyistä tehtävääni toimin 36 vuotta Helsinki- Vantaan lentoasemalla. Näistä 30 vuotta Finnairilla ja viimeiset kuusi vuotta kahdessa eri maapalveluyrityksessä matkatavarankäsittelijänä, lentokonekuormaajana, kuormausryhmän päällikkönä ja viimeiset 12 vuotta työnjohtajana. Kävin ensimmäisen kerran Israelissa 2006 ja sydän jäi tuohon maahan ihan saman tien. Viimeisten vuosien aikana Israel, juutalainen kansa ja sen merkitys meille tämän päivän ihmisille on avautunut sydämelleni aivan uudella tavalla, kun olen saanut viettää aikaa Vanhan Testamentin parissa tutkien, kirjoittaen ja siitä luennoiden.  Odotan ensi kevään matkaa suurella innolla jo nyt, tuleva matkani, jos Jumala suo, on kohdallani yhdeksäs. Tervetuloa ryhmäämme, toivottavasti tapaamme ensi keväänä Jerusalemissa.

Pekka Simojoki ja Alppari Tähkäpää

Simojoki – Pekka Simojoki. Mies, joka säveltää elämää Jumala kanssa, mies joka on afrikkalainen suomalainen ja mies, josta voi saada innostustartunnan…

 

Tähkäpää – Alppari Tähkäpää. Mies, joka sanoittaa Jumalaa elämän makuisesti, mies joka on karjalaisin savolainen ja mies, joka voi saada herkistymään…

Benjami Montonen

Hei olen lentopalloileva toimitusinsinööri, jolla on vähän muusikon vikaa. Ensimmäinen lause kertoo aika paljon siitä mihin päiväni kuluvat. Teen töitä insinöörinä ja toisena “työnä” pelaan lentopalloa Kokkolan Tiikereissä. Ylimääräistä aikaa ei oikeastaan ole, kun tähän vielä lisätään intohimoinen musiikin harrastaminen, jäävät vuorokauden tunnit auttamatta vähiin. Näiltä lähtökohdilta järjen näkökulmasta matkanjohtajaksi ryhtyminen ei kuulostanut kovin viisaalta ajatukselta. Siitä huolimatta, vaikka se ei ehkä järjen kannalta viisain ratkaisu ollutkaan, koin että tämä tehtävä minun on otettava vastaan ja olen tyytyväinen päätökseeni.

 

Tuleva matka tulee olemaan minun toinen matkani Israeliin. Olen aikaisemmin ollut ryhmän mukana Israelissa ja päässyt näkemään läheltä, miten hyvät matkanjohtajat toimivat. Ensimmäinen Israelin matkani oli mieleenpainuva kokemus ja etenkin yhteiset iltahetket sykähdyttivät. Iltaisin kertailimme päivän tapahtumia, lauloimme ja rukoilimme tähtien valaiseman, mutta lämpöisen Israelin seesteisessä illassa. Noissa hetkissä sain tuntea Jumalan kosketuksen ja tuntea sitä Jeesuksen lupaamaa rauhaa. Saman tapaisia hetkiä odotan myös tulevalta Israelin matkalta. Yksi minun tehtävistäni on säestyksestä vastaaminen ja odotan innolla, että pääsen palvelemaan.

 

Israel on hieno maa, joka tarjoaa nähtävyyksiä, lämpöä ja Raamatun paikkojen kiertäminen tuo tärkeää sisältöä reissullemme. Mutta jotta matkamme todella onnistuisi ja Jumala pääsisi puhumaan meille henkilökohtaisesti, uskon että paras ja tärkein matkaan valmistumistapa on rukous. Olen sitä mieltä että viime matkallamme matkanjohtajiemme rukous oli kantava voima matkan aikana. Jos olet lähdössä matkalle, toivon että lähdet mukaan rukoukseen. Ja vaikka et pysty lähtemään, voit silti rukoilla matkamme puolesta. Mikäli olet kiinnostunut Israelin maasta ja sinulla on mahdollisuus lähteä matkaan, ota rohkeasti yhteyttä.

Sari Järvinen

Sari ja Paavo Järvinen, evankelistapari

Jumalanpalvelijalle jokapäiväinen raamatuntutkiminen ja rukouselämä on kaikkein tärkein asia.
Ilman rukousta ja raamatuntutkimista emme ymmärrä, mikä on Jumalan tahto ja mitä hän haluaa meidän tietävän ja tekevän....

Paavo Järvinen

Paavo ja Sari Järvinen, evankelistapari

Jumalanpalvelijalle jokapäiväinen raamatuntutkiminen ja rukouselämä on kaikkein tärkein asia.
Ilman rukousta ja raamatuntutkimista emme ymmärrä, mikä on Jumalan tahto ja mitä hän haluaa meidän tietävän ja tekevän.

Näkyni on viedä evankeliumi kaikkialle, niin kotimaan joka kolkkaan kuin ulkomaillekin, mihin vain Jumala milloinkin lähettää.
Sanomani ja tehtäväni, jonka olen saanut Jumalalta uskonelämäni heti alkumetreillä on: jokaisella on mahdollisuus pelastua kääntymällä Jumalan puoleen parannuksen, uudistumisen kautta.

Titta Hassila

Titta Hassila on psykologi, Suomen kristillisen tanssin Kristanssi-yhdistyksen työntekijä Turun seudulta. Titta on vieraillut Israelissa useita kertoja viime vuosina omatoimisesti, matkanjohtajana, rukous- ja ylistysmatkoilla sekä ortodoksijuutalaisten vieraana.

Susanna Sieppi

Susanna Sieppi on lastenohjaaja Muonion seurakunnasta. Rukous ja sielunhoito ovat Susannan sydämellä.

Sirkka Juntunen

Sirkka Juntunen on yrittäjä ja retriitinohjaaja. Hän asuu Rovaniemellä. Sirkka ohjaa israelilaisen kansantanssin Yehuda-rukoustanssiryhmää. Esirukoilija, joka myötävaikuttaa kristittyjen syvempään yhteyteen.

​Mika Vuori

Mika Vuori on asfalttityöntekijä Luvialta. Hän on asunut Israelissa vuosina 1983-1992 ja tämän myötä puhuu hepreaa ja englantia. Ylläpitää kieltä harrasteena monimuotoisesti. Hänellä on laaja tuntemus Raamatusta historian kirjana. Toiminut matkanjärjestäjänä ja matkanjohtana myös Espanjassa, Ruotsissa ja Virossa juniori salibandy joukkueelle turnausmatkoilla. 

Marja Nyberg-Kantti ja Esa Kantti

Olemme Turussa asuva eläkkeellä oleva kemisti-lastentarhanopettaja pariskunta. Meillä on kolme aikuista lasta. Turun Helluntaiseurakunta on kotiseurakuntamme, jossa toimimme vapaaehtoistyössä. Sydämellämme on lähimmäisten auttaminen. Ensimmäinen yhteinen Israel-matkamme 2014 teki meihin syvän vaikutuksen. Israel Raamatun maana tuli meille entistä rakkaammaksi ja läheisemmäksi. Samaa haluamme olla välittämässä muille.

Rahkola Kari ja Vappu

Hei, olemme kristitty pariskunta Laukaasta Keski-Suomen historiallisilta juurilta.
Asumme maaseudun rauhassa Tarvaalan kylällä.

Perhetaustaamme kuuluu 5 aikuista lasta ja 4 lastenlasta. Olemme työikäisiä, vaimoni
Varpu on hoitoalalla vanhustyössä ja minä olen insinööri ja toiminut pitkään yrittäjänä
teknologia-alalla, Olen matkustanut paljon työn vuoksi kymmenissä maissa eri puolilla
maapalloa lähes 40 vuoden ajan.

Olemme liikunnallisia ja harrastamme patikointia ja lenkkeilyä lähiluonnossa. Teemme
myös vaellus- ja hiihtoretkiä Lapin erämaa-alueille.

Toimimme yksilöinä ja yhdistyksemme Viisi Leipää ja Kaksi Kalaa Ry:n kautta
yhteistyössä eri seurakuntien ja muiden kristillisten yhteisöjen kanssa evankeliumin leviämisen edistämiseksi ja vähäosaisten ja orpojen avustamiseksi koti- ja ulkomailla. Olemme vierailleet tukikohteissamme mm. Intiassa ja Afrikassa. Meillä on työnäky palvella myös täällä kotiseudulla, järjestämme tilaisuuksia historiallisessa Torpassa ja ”yläsalissamme”, vanhan navetan ylisillä.

Olemme kiinnostuneita Israelista ja vierailleet maassa useita kertoja erilaisten ryhmien mukana, viimeksi oman ryhmän kanssa 2017.
Pieni erikoinen yhteensattuma on, että juoksimme kilpaa Heikki Kankaan kanssa samoilla kilparadoilla joskus 1970-luvulla.

Nyt olemme lähdössä innolla tutustumaan Luvattuun Maahan Heikin matkassa hieman eri näkökulmasta aiempiin matkoihin verrattuna.

Lähde sinäkin kanssamme tutustumaan patikoiden päiväretkivarustein Luvatun Maan keväiseen luontoon ja nähtävyyksiin.

Kari ja Varpu Rahkola, 0400 641349 ja 045 2352898, kari.rahkola@gmail.com

Sirkka-Liisa ja Pauli Korkeakoski

Kotimme on Liedossa, joka sijaitsee Varsinais-Suomessa. Meillä on kolme aikuista lasta.

Sirkka-Liisa on koulutukseltaan suuhygienisti. Hän on myös suorittanut ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon kehittämisen ja johtamisen – koulutusohjelmassa.

Pauli on koulutukseltaan rakennusmestari. Hän on toiminut rakennusfirmassa työnjohtajana.

Kuulumme Liedon evankelis-luterilaiseen seurakuntaan. Osallistumme säännöllisesti Turussa toimivan yhteiskristillisen yhdistyksen toimintaan. Olemme Suomen Gideon -järjestön jäseniä, joten saamme olla mukana myös Gideon- toiminnan kautta viemässä Jumalan sanaa eteenpäin.

Olemme käyneet Israelissa ensimmäisen kerran keväällä 1992 ja viimeisin matkamme Israeliin oli keväällä 2019. Mielestämme on mielenkiintoista palata aina uudelleen Israeliin, koska Israelissa on paljon koettavaa ja nähtävää

Kaija Lajunen

Asun Jyväskylässä mieheni Heimo Lajusen kanssa. Olen kolmen aikuistuneen pojan äiti ja mummi viidelle lapsenlapselle. He tuovat iloa elämääni niin kuin myös liikunta, samoilu ja marjastaminen metsissä sekä seurakunnan kuorossa ja pienryhmissä laulaminen. Koulutukseltani olen psykoterapian erikoispsykologi ja perhe- ja pariterapeutti. Asiakastyötä olen tehnyt sekä perheneuvolassa että yksityisellä puolella. Olen myös toiminut työnohjaajana ja kouluttajana. Lapsiperheiden ja vanhemmuuden tukemisen kysymykset ovat olleet minulle tärkeitä. Sydäntäni lähellä ovat olleet lasten omien tunne- ja turvataitojen edistäminen ja heidän suojelemisensa vahingoittavilta kokemuksilta kuten kiusaamiselta, väkivallalta, ahdistelulta ja seksuaaliselta häirinnältä. Tätä tarkoitusta varten olen saanut olla kehittämässä oppimateriaalia lasten tunne- ja turvataitokasvatukseen. Israelissa olen mieheni kanssa käynyt omatoimimatkoilla kolme kertaa, kerran myös pääsiäisen aikaan. Raamatun kertomukset ovat näillä matkoilla alkaneet elää uudella tavalla. Jeesuksen jalanjäljissä ja Via Dolorosalla kulkeminen oli koskettavaa. Iloitsen siitä, että ensi vuonna voin virittäytyä pääsiäisen sanomaan Pyhällä maalla asiantuntevan opastuksen avulla, yhteisen jakamisen, ehkäpä myös yhteisen laulun ja soiton kautta pääsiäisen iloa kokien.

Heimo Lajunen

Olen 64-vuotias yleislääketieteen erikoislääkäri Jyväskylän Laajavuoresta. Vaimoni Kaija on psykologi (ks. Erillinen esittely!). Meillä on kolme omaa, aikuista poikaa, toistaiseksi 5 lastenlasta, joiden elämässä meillä on ilo aika-ajoin olla mukana.

Työuraa olen tehnyt sekä kunnallisella että yksityisellä puolella, sekä perustyössä että hallinnossa ja yrittäjänäkin. Eläköidyttyäni viimeisimmästä päätyöstäni Jämsän hallintoylilääkärinä keväällä 2017 lähdin pyydettäessä 20%:n osa-aikaisuudella Kinnulan kunnan virkalääkäriksi loppuvuodesta 2017. Lisäksi teen hieman yksityisvastaanottoa Mehiläisessä.

Toimin edelleen Jyväskylän seurakunnan luottamusmieshallinnossa sekä eräissä yhdistyksissä. Harrastan kuntoliikuntaa mm. hiihtoa, samoilua, sienestystä ja marjastusta sekä saaristopurjehdusta. Purjehduselämyksiä olen halukas tarjoamaan niille, jotka mukaan purjehdusretkille ilmoittautuvat. Olen nuoresta pitäen harrastanut kitaransoittoa ja laulua. Jossain vaiheessa harrastuksiin kuului urheiluvalmennus mm. pohjoismaisen yhdistetyn piirissä.

Vaikka olen koko ikäni olut Israelin ystävä, on tieni sinne avautunut vasta 2010-luvulla. Olen saanut matkailla siellä myös omatoimisesti ”ajan kanssa” vuokra-autolla kulkien. Uskon sillä olevan edelleen paljon uutta annettavaa, vaikka tavallisimmat kohteet ovatkin tuttuja. Matkanjohtajana toivon, että pystymme vaimoni ja matkalaisten kanssa yhdessä luomaan mukavaa iltaohjelmaa mm. laulun, runojen sekä hyvinvointi- ja terveysaiheisten teemojen äärellä. Myös matkakohteissa ja hotelleissa matkanjohtajien näkemykset on huomioitu.

Mira Kunnasluoto

on laulaja ja puutarhuri kotoisin Kouvolan Korialta. Hän kiertää laulamassa hengellistä musiikkia mm. seurakunnissa ja kirkoissa. Mira on tullut laulajana tunnetuksi voitettuaan tangokuningatteren tittelin vuonna 2000. 

Anneli Rajamäki

Anneli Rajamäki on Israelin ystävä monen vuoden takaa, hän on myös tuonut useita ryhmiä Israeliin.

Anneli on ammatiltaan jäsenkorjaaja, ja hän on myös matkan aikana käytettävissä apua tarvitseville.

Pauli Heikinmäki

Olen 63-vuotias, perheeseeni kuuluu vaimo Marja-Leena ja 4 lasta sekä 4-lastenlasta.

Annoin elämäni Jeesukselle 1991 tammikuussa. Tämän jälkeen olen toiminut evankelistana, ja viimeiset vajaan 10-vuotta Laihian helluntaiseurakunnan pastorina. Israel-asia on laskettu  sydämmelleni jo 12-vuotiaana poikana. Tahdon siunata Israelia ja kehoittaa siihen myös kanssamatkaajiani.

Henry Hedman

Opetusneuvos Henry Hedman

Henry Hedman on kulkenut pitkän tien Riihimäen kauppaopistosta kanadalaisen yliopiston ja Kotimaisten kielten keskuksen kautta romanikielen ja -kulttuurin yliopisto-opettajaksi Helsingin yliopistoon. Tutkimus ja opetustyö ovat Hedmanille sydämen asia, hän toimii välittäjänä romanien ja kantaväestön välillä. Hedman on myös muusikko ja tehnyt useita hengellisiä soololevyjä. Hän käy yhä satunnaisesti puhujana ja laulajana eri tilaisuuksissa muusikkoryhmänsä kanssa.

Hedman on toiminut muusikkoevankelistana lähes 30 vuotta. Hän on tehnyt kuusi soololevyä. Hedman on ollut Romanos –laulu- ja soitinyhtyeessä useita vuosia, sekä aikoinaan Katinalan Raamattuopiston kuoronjohtajana. Heprealaiset laulut ovat lähellä hänen sydäntään, niitä on hänen levyillään. Jumalan Sanan julistaminen on myös yksi Hedmanin monipuolisesta kutsumuksesta.

Hedman on teologian maisteri ja tällä hetkellä tohtorikoulutettava. Väitöskirjan teemana on romanikulttuurin asema eksogaamisissa perheissä.  
Hedman on ollut sosiaai- ja terveysministeriön Romaniasiain neuvottelukunnan jäsen vuodesta 1986.
Hän kuului vuosina 2012-2014 Suomen ulkoministerin nimeämänä Suomen edustaja Auschwitz-Birkenau säätiöön.

Vuonna 2010 Hedman sai Opetushallituksen ja Romaniasiain neuvottelukunnan tunnustuksen Vuoden romanikielen opettajana. Presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt Hedmanille opetusneuvoksen arvon. Tunnustus perustuu lähes 40 vuoden mittaiseen työhön romanien koulutuksen ja kielen hyväksi. Hedman on toiminut vuosikymmeniä useissa kansainvälisissä sekä kansallisissa luottamustehtävissä. Hedmanilta on ilmestynyt useita eri kieleen ja kielen tutkimukseen liittyviä teoksia. Viimeisin käsitteli romanikielen kenttäselvitystä, joka ilmestyi suomeksi ja englanniksi. Vuonna 2016 ilmestyi Hedmanilta romanikielen uudissanakirja, joka käsitti lähes 3 400 uudissana-artikkelia. Hedman on myös kääntänyt Raamatun osia, katekismuksen ja lukuisan joukon satukirjoja.

Erkki Hietanen

Tulin uskoon vuonna 1981. Olen toiminut seurakunnan työntekijänä 26 vuoden ajan, Seinäjoella, Laihialla ja viimeksi 19 vuotta Evijärven Helluntaiseurakunnassa. Olin vuoden 2006 vuorotteluvapaalla ja toimin Venäjän juutalaisleirien vetäjänä Ilomantsissa. Israelissa olen käynyt monta kertaa, myös matkanjohtajana useita kertoja. 

Zacharias Onditi

Nimeni on Zacharias Onditi, tutuille Sakke. Olen 31-vuotias perheenisä ja kirkkoherra. Olen äitini puolelta kotoisin Sievistä Pohjois-Pohjanmaalta ja isäni puolelta Keniasta. Valmistuin Helsingin yliopiston teologisesta tiedekunnasta vuonna 2012 viiden vuoden opintojen jälkeen. Sitten palasin kotiseudulle ja aloitin työt Suomen ev. lut. kirkon pappina. Työssäni pidän pyhää Raamattua ylimpänä ohjeena.

Aloitin työni Lappajärven kirkkoherrana vuonna 2016 virkaa tekevänä ja minut valittiin seuraavana vuonna kirkkoherran virkaan vakituisesti. Asun parhaillaan Lappajärven Rovastilassa perheeni kanssa.

Opintojen aikana vierailin Israelissa vuonna 2009. Tuosta matkasta ja ennen kaikkea Raamatun tutkistelusta on jäänyt minuun itämään rakkaus Israeliin ja sen kansaan. On kiehtovaa nähdä kuinka Jumalan suunnitelmat toteutuvat valitun kansan kohtaloissa.

Marja ja Esa Luomaranta

Asumme Etelä-Pohjanmaalla Kuortaneella. Perheeseemme kuuluu neljä aikuista lasta, joilla kaikilla on jo omat perheet. Marja on luokanopettajana kyläkoululla. Esa on pastori ja työskentelee SLEYn (Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys) kotimaantyössä pohjoisen alueen aluejohtajana. 1990-luvulla olimme perheinemme lähetystyössä Sambiassa.  Olemme toimineet useita kertoja matkanjohtajina Israeliin.

Anne & Heikki Järvi

Olemme "Pohojanmaan" poikia ja tyttöjä, syntyisin Lohtajalta & Kälviältä. Viime vuodet olemme palvelleet Pohjanmaan alueella eri seurakunnissa työntekijöinä.Kymmenen vuotta sitten kävimme ensimmäisen kerran Israelissa.Vedimme sinne n. kuukauden mittaisen aktion ja näimme myös "Pyhän maan" epäpyhät kasvot. Kohtasimme monta vihollisenrikkomaa ja ruhjomaa ihmispoloista. Ymmärrämme siksi myös miten vihollinen erityisesti nauttii tuhotyöstä maan ja kansankeskellä, jossa Jumala näki hyväksi suorittaa ihmiskunnan lunastuksen. Jokainen kädenojennus, rukous, avustus tai matka Israeliin kohdistuu siis myös, ei vain konkreettiseksi avuksi ja rohkaisuksi tuolle kansalle, joka on monelta taholta parjauksen kohteena tänään, vaan myös Jumalan kunniaksi ja Jeesuksen sovitustyön kirkastamiseksi.Siunaamme Israelia käytännössä!

Minna Ranta-aho

52v Kaustiselta. Naimisissa Veikko Ranta-ahon 58v kanssa. Olemme seuranneet Jeesusta -90 vuoden loppupuolelta alkaen. Olen sairaanhoitaja ammatiltani ja mieheni kaivinkoneenkuljettaja. Meillä on kaksi, nyt jo aikuista lasta. Molemmat ovat uskossa, kuten myös poikamme romanitaustainen aviopuoliso. Kaustisella olemme seurakunnassamme palvelleet siinä missä tarvetta milloinkin ollut. Venäjän lastenleireillä auttelimme seurakuntamme tiimin mukana aikoinaan kahdeksana kesänä.

Lähi-itä on ollut sydämen kutsumus. Ensimmäisen Israelin matkan perheemme teki v.2008 ryhmän mukana. Lisäksi saimme perheenä olla vapaaehtoistyössä Israelissa 3 kk ajan v.2010. Viimeisen vuoden ajan olen vapaaehtoisena ystävystynyt Syyrialaisten maahanmuuttaja muslimiperheiden kanssa ja lopulta myös työn kautta heitä autellut päivittäin. 

Perhonjokilaakson alueella olen toiminut Israel Ystävät ry:n paikallisosastossa, nyt sihteerinä viitisen vuotta.

Yhteiskristillinen toiminta  on minulle luontevaa.

Saija Simanainen

Olen kirkkonummelalainen lehtori ja työskentelen Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen lapsi-, varhaisnuoriso- ja perhetyön sihteerinä. Iloitsen mahdollisuudesta lähteä Israeliin Jeesuksen jalanjäljille kaikenikäisten matkalla ja kokea miten Raamatun kertomukset alkavat elää. Olen toiminut matkanjohtajana Helsingin seudun kristillisen opettajayhdistyksen matkalla Israeliin ja koululaisten Raamattuvisa-voittajien kiertomatkalla Turkissa.

​Kari ja Maija-Liisa Ketoja

Kari on "Israel-veteraani" lähes 20 vedetyn ryhmän kokemuksella. Monet matkoista on vedetty yhdessä Maija-Liisa puolison kanssa. Maija-Liisan ja Karin perheeseen kuuluu lisäksi jo aikuiset lapset Maria, Aki ja Lauri. Kotona on enää Leevi, joka on Shetlanin paimenkoira 12 v. He ovat siis aidosti "Leeviläisiä". Karin ja Maija-Liisan yhteisiä harrastuksia ovat kristillinen kirjallisuus, monimuotoinen musisointi ja jääkiekko (Maija pelaa, Kari kannustaa). Kari on toiminut pastorina Turussa 3 v., Pieksämäellä 11 v., Salossa 13 v. ja nykyisin Kotkan helluntaiseurakunnassa.  Maija-Liisa työskentelee kristillisen kirjallisuuden ja musiikin parissa Aikamedia Oy:ssä.

Tuula Multasuo, Kempele

Olen koulutukseltani diakoni, sosiaalityöntekijä, pari- ja perhepsykoterapeutti ja tunnekeskeinen pariterapeutti. Israel on ollut minulle merkityksellinen nuoresta saakka ja olin 3 kk Kibbutz Dafnassa v. 1986. Sen jälkeen olen käynyt useita kertoja Israelissa. Innostuin matkanjohtajuudesta Kinneret Toursin matkalla syksyllä 2016. Perheeseeni kuuluu mieheni Eero ja aikuistuneet omilleen muuttaneet lapset. Harrastan mm. lukemista, kuntoilua, taidemaalausta ja matkustelua. Lisäksi aloittelen virkatyöni ohella yritystoimintana pariterapiaa ja parisuhdekursseja.  

Erja Kalpio

Evankelisen lähetysyhdistys -ELY ry:n pappi. Asun Sulkavalla ja siten työkenttäni on varsinaisesti Itä-Suomi, mutta kierrän kyllä työn kuljettamana ympäri Suomea. Israelissa tulee käytyä vähintään kerran vuodessa ja ryhmiäkin on viety sinne muutaman vuoden ajan. Israelin ryhmämatkoilla haluamme näyttää Israelista monta puolta, ei vain niitä perinteisiä pyhiä paikkoja. Harrastan liikuntaa ja luonnossa samoilua monin eri tavoin.

Kari O. Niemi

on ollut ICEJ:n vaikutuspiirissä jo usean vuoden ajan ja toimii tällä hetkellä Suomen osaston toiminnanjohtajana 1.8.2013 alkaen. Hän on tullut tunnetuksi lukiessaan Ikuisia kertomuksia Taivas TV7:llä.

Teuvo V. Riikonen

on Parikanniemisäätiön toiminnanjohtaja, joka aiemmin on toiminut mm. nuorisotyönjohtajana, päätoimittajana, opettajana ja rehtorina. Lisäksi hän on ollut kaksi kertaa rauhanturva- ja kriisinhallintatehtävissä Golanilla ja Afganistanissa. Riikonen on työskennellyt nuorena Israelissa kolmella kibbutzilla ja ollut heprean kielikoulu Ulpanissa. Hän on opastanut ja johtanut useita Israelin ja Raamatun maiden matkoja. Riikonen on kirjoittanut tai ollut yhtenä kirjoittajana noin 30:ssa kirjassa.

Annikki Riipinen

Olen Kurikan Jurvasta kotoisin oleva sairaanhoitaja. Perhepiiriini kuuluu aviomies ja neljä aikuista lasta, jotka ovat kukin jo omillaan. Lastenlapsia on siunaantunut neljä.Asuin Israelissa Tiberiaan kaupungissa vuosina 1980 - 1989, silloisen aviomieheni toimiessa matkatoimiston palveluksessa. Heprean taitoni yltää arkipävän asioiden hoitamiseen.  Muisto vain jää. . .  lauletaan eräässä laulussa ja nyt on suunnitteilla uudistaa muistot ja matkustaa Israeliin."Hän levittää siipensä yllesi ja sinä olet turvassa niiden alla. Hänen uskollisuutensa on sinulle muuri ja kilpi." Ps 91:4.

Pekka Reinikainen

Pekka Reinikainen on toiminut yleislääkärinä 35 vuoden ajan. Hän on ollut Kirkolliskokouksen jäsen 12 vuoden ajan. Pekka on kirjoittanut useita kirjoja, artikkeleita ja ollut mukana useissa Raamatun luomiskertomusta puolustavissa ohjelmissa. Kirjoista voi mainita esimerkiksi 'Unohdettu Genesis', 'Dinosaurusten arvoitus ja Raamattu' ja tuorein englanninkielinen kirja 'The Image of God'. Linkkejä TV7:n ohjelmiin löytyy ohjelma arkistosta ja Wikipediasta.

Oili Ijäs

Oili Ijäs (s. 1961) on kokkolalainen Lohtajan seurakunnan nuorisotyönohjaaja. Yleistä matkanjohtaja- ja organisointikokemusta hänelle on kertynyt työnsä kautta yli 25 vuoden ajalta lasten, nuorten ja perheiden parissa. Hänen omat kolme lastansa ovat jo aikuisia, joista nuorinkin jo lentämässä pesästä. Oilin harrastuksia ovat mm. keramiikkatyöt, musiikki, luonnossa liikkuminen, lukeminen ja kirjoittelu.
Oilin kiinnostus Israeliin nousee erityisesti Raamatusta. Sen kautta juutalaisten historia ja Israel Jeesuksen kotimaana on kiinnostanut jo nuoruudesta lähtien. Ensimmäisen vuonna 2010 tehdyn matkan myötä hänen kiinnostuksensa kiehtovaan sekä luonnoltaan monipuoliseen ja kauniiseen maahan on edelleen lisääntynyt. Raamatun kertomukset alkavat elää entistä voimakkaammin, kun pääsee käymään pyhillä paikoilla.

”Onnellisia ne, jotka saavat voimansa sinusta, ne, jotka kaipaavat pyhälle matkalle.” Ps. 84:6

Pauli Rahkonen

Pauli Rahkonen on toiminut useita vuosia Israelissa mm. Raamatunkääntäjien Kodin isäntänä ja eri matkatoimistojen palveluksessa. Hän on opiskellut Jerusalemissa raamatun hepreaa, arkeologiaa, käsikirjoitusten tekstihistoriaa ja rabbiinista ajattelua. Tällä hetkellä hän toimii Lahden Baptistilähetyksen pastorina.

Markku Ylipää

Markku Ylipää, Pirkkala
"..Raamatun juutalaiset juuret auttavat
ymmärtämään syvemmin kristillisyyttä..."

Markku Ylipää toimii tällä hetkellä Hengen uudistus kirkossamme ry:n työntekijänä. Hänen vastuualueinaan ovat musiikki -, julistus – ja raamatunopetus. Lisätietoja saat www.hengenuudistus.fi.
Markku on Tampereen Palatsiseurakunnan perustaja ja kuuluu nykyisin sekä seurakunnan hallitukseen että sen työyhteyteen. Lue lisää www.palatsi.net.
Markku Ylipää on ollut lukuisien matkojen matkanjohtajana ja tehnyt useita seminaari- ja esirukousmatkoja Israeliin. Hänellä on yhteyksiä messiaanisiin seurakuntiin ja niihin juutalaisiin, jotka uskovat Raamatun profetioiden toteutumiseen ja toimivat Israelin jälleenrakentamiseksi.
”Minulle kysymys Israelista on Raamattukysymys. Ymmärtääksemme syvemmin Israelin ja juutalaisen kansan merkitystä, meidän on palattava uskomme juutalaisille juurille. 1. Mooseksen kirjan lukujen 1-11 jälkeen voi sanoa Raamatun sijoittuvan maantieteellisesti Israelin maahan ja historiallisesti kertovan Israelin kansasta. Jumala on luvannut olla uskollinen Israelia kohtaan eikä unohda kansaansa.”
”Raamattuun tallennettu Israelin historia on ainutlaatuista. Osa on kirjoitettu jälkikäteen kuten historia yleensä kirjoitetaan, osa etukäteen profetioina. Derek Prince, edesmennyt Lähi –idän tuntija ja julistaja, on sanonut: ´Profetiat ovat kaikkein kiehtovimpia; ne on usein kirjoitettu vuosisatoja ennen kuin profeetan kuvaamat tapahtumat ovat toteutuneet. Siitä huolimatta niihin sisältyy sellaista täsmällisyyttä ja todellisuutta, että silminnäkijäkään ei olisi voinut yltää parempaan.´ Meidän on palattava Jumalan Hengen ilmoitukseen, joka annettiin vuosituhansia sitten, ymmärtääksemme maailmamme tulevaisuutta,” Markku Ylipää korostaa.
Kinneret Toursin matkoilla on mahdollisuus saada ymmärrys maahanmuuttajien hengellisistä ja fyysisistä tarpeista. Matkatoimiston liikeideaan kuuluu maahanmuuttajien auttaminen. Jos olet liikemies/nainen tai sinulla on liike/työllistämisideoita, nämä matkat ovat mitä parhain tapa tutustua elämään Israelissa.
Tervetuloa opinto - ja esirukousmatkoille!

Tuomo Puutio

Tuomo Puutio (s.1948) on kokkolalainen (lohtajalainen) maanviljelijä ja lintu- ja eräopas. Tuomo on myös kouluttautunut kansainväliseksi lintuoppaaksi, Bird watching guide 1997. Tuomo on ollut lintuharrastaja jo poikasesta saakka ja rengastanut yli 15 000 lintua yli 30 vuoden aikana.Henkilökohtaisen uskon löytyminen 60-luvun Lohtajan suuren nuorisoherätyksen myötä synnytti myös kiinnostuksen Raamattuun, Israeliin ja juutalaiseen kansaan. Jumalan lupausten täyttyminen, mm. juutalaisten paluu omaan maahansa, on lisännyt kiinnostusta Israeliin. Tuomo on ollut mukana useilla Israelin matkoilla, joista osalla vetäjänä ja lintuoppaana.Israelin kautta kulkee lintujen päämuuttoreitti Euroopan ja Afrikan välillä. Israel on mainio paikka bongata monia Euroopassa harvinaisia lintulajeja. Myös paikalliset eksoottiset lintulajit tuovat uuden ulottuvuuden lintuharrastajalle.

Markku Kaanaa

Markku Kaanaa(s.1948) Perusporilainen insinööri. Tominut teollisuudessa suunnittelijana sekä opetusalalla mm. ammattikoulun ammattiaineiden opettajana ja harjoitteluinsinöörinä teknillisen oppilaitoksen/ammattkikorkeakoulun insinööriopiskelijoita työelämään ohjaten.Ensimmäinen Israelin matka oli keväällä 1992 Seppo ja Outi Norjasen johdolla. Kaksi viikkoa Pyhällä maalla teki sellaisen vaikutuksen, ettei maan kansa ja sen historiallinen merkitys nykyihmiselle ole jättäneet kiireistä miestä rauhaan. Raamatun maan tuntemus on lisääntynyt vuosien varrella muutamien maassa vietettyjen matkaviikkojen aikana. Matkat ovat avanneet Raamattua ja tuoneet tapahtumat ja paikat nykytodellisuuteen. Kaksi aikuista tytärtä ovat asettuneet asumaan omine perheineen kauas Satakunnan salomailta. Rukousaiheena olkoon, että yhteisestä matkastamme tulee antoisa kokonaisuus Raamatun ja Raamatunmaan tuntemusta, samalla myös muiden matkaa siunaten.

Merja Mäkinen

Merja Mäkinen teki ensimmäisen Israelmatkansa n. 10 vuotta sitten, minkä jäljeen hän alkoi myös vetämään ryhmämatkoja Israeliin.Merja asuu miehensä kanssa Sastamalan Äetsässä. Merja tekee osa-aikaisesti työterveyshoitajan työtä Sastamalan työterveydessä. Tämän lisäksi hän kiertää Satakunnan helluntaiseurakuntien alueella olevissa kouluissa pitämässä aamunavauksia sekä tunteja yhdessä koulupastorimiehensä kanssa. Kesäisin heidän ohjelmaan kuuluvat yleensä myös lasten leirit.

Kalle Vaismaa

Kalle Vaismaa on tutkija ja pappi.Hän oli 12 vuotta Kansan Raamattuseuran palveluksessa, mutta palasi vuonna 2008 toiselle osaamisensa alueelle, tutkijaksi.Tällä hetkellä pälkäneläinen Kalle Vaismaa on liikennetekniikan tutkijana Tampereen teknillisessä yliopistossa.Kalle on tehnyt useita matkoja Israeliin.

​Päivi ja Ismo Valkoniemi

Päivi ja Ismo Valkoniemi, Janakkala:
Valkoniemet ovat kristillistä päihdetyötä Suomessa ja Eestissä tekevän Samaria rf:n johtajapariskunta. Ismo on työskennellyt jo pitkään kristillisen päihdetyön parissa, aina vuodesta 1992. Hän on toiminut mm.  Sininauhaliitossa ja KAN ry:n toiminnanjohtajana.
Päivi siirtyi rakennusalalta Ismon rinnalle kristilliseen päihdetyöhön ja on vastannut menestyksekkäästi mm. työkuntoutuspalvelujen kehittämisestä.
Olemme olleet Israelin sydänystäviä jo vuosia. Jumalan henki on vaikuttanut niin, että ennen kuin edes ymmärsimme täysin Israelin
siunaamisen merkityksen, halusimme olla jäseniä eri Israel -yhdistyksissä ja palvella vapaaehtoisena tätä työmuotoa. Olemme iloisia että saamme olla matkanjohtajina, tukea matkalaisia ja syventyä samalla Pyhän maan tuntemisessa.


Ismo Valkoniemi toiminnanjohtaja Samaria rf.
tutustu kotisivuihimme www.samaria.fi, ismo.valkoniemi (at) samaria.fi

​Timo Kuutti

Pappisurani alkoi 1983 Varkauden seurakunnassa. Vuonna 1990 siirryin Kansan Raamattuseuran työntekijäksi itä- suomeen.
Siirtymiseeni vaikutti voimakkaasti juutalaistyönäky, jonka Jumala noina vuosina sydämelleni laski.
”He tulevat itkien, hartaasti rukoillen, ja minä itse johdatan heitä”. Jer.31:9. Nämä sanat, ja koko Jeremian kirjan 31 luku pohjoiseta maasta kotiin palaavasta Jumalan kansasta puhuttelivat  minua syvästi. Jumala on johdattanutelämääni niin, että olen saanut käydä tapaamassa juutalaisia Venäjällä. Jotain erityistä jäi sydämeeni noilla matkoilla. Tällä hetkellä toimin Savitaipaleen seurakunnan kappalaisena ja Israelilla on edelleen tärkeä paikka sydämessäni. Olen vetänyt monia matkoja Israeliin. On hienoa nähdä kuinka Jumala uusien ja yhä uusien ihmisten sydämessä synnyttää rakkauden Israelia kohtaan. On mahtava asia, että saamme mennä siunaamaan Jumalan omaa kansaa ja astella teitä ja polkuja joita Jeesus kulki. Matka Israeliin on suuri etuoikeus ja Jumalan rakkaudenosoitus meitä kohtaan.
Sydämessäni kaikuvat laulun sanat: ”onko jollakin jano, Jeesus sanoo tulkoon minun luokseni ja juokoon janoonsa” Haluan mennä Israeliin
ennen kaikkea kohdatakseni Jeesuksen. Haluan kuulla hyvän paimenen äänen ja syttyä hänen rakkaudestaan.Toivon, että myös itse osaisin palvella minulle uskottua  laumaa hänen rakkaudellaan. Pidänkin hyvin tärkeänä että päiväretkien lisäksi voimme vapaehtoisissa iltaohjelmissa saada rohkaisua Jumalan sanasta ja rukoilla toistemme puolesta. Sinua siunaten ja innolla yhteistä matkaa odotellen.
Musiikki on lähellä sydäntäni, ja yhdessä Riitta vaimoni kanssa palvelemme laulaen, soittaen ja julistaen siellä minne Herra kullioinkin lähettää. Omassa seurakunnassamme järjestämme ilosanomailtoja ja muita hengellisiä tilaisuuksia.
Laulaen haluamme ilahduttaa ihmisiä erilaisissa laitoksissa ja kodeissa, samalla rukoilemme apua tarvitsevien puolesta. Myös Israelin matkoilla musiikki on keskeisesti esillä.

Juhani Starczewski

Juhani Starczewski on Jyväskylän Suomi-Israel – yhdistys ry:n puheenjohtaja www.suomi-israel.fi/uusi/jkyla.php sekäSuomi-Israel yhdistysten liitto ry:n hallituksen jäsen                      www.suomi-israel.fi/uusi/index.php . Israelissa hän käynyt vuodesta 1989 alkaen. Matkanjohtajana Israelissa hän oli ensimmäistä kertaa vuonna 1990.Ammatiltaan hän on lastentarhanopettaja ja on Jyväskylän kaupungin palveluksessa. Vuodesta 1993 alkaen hänet on valittu mm. kaupunginvaltuustoon ja moniin muihin luottamustehtäviin. Juhani on naimisissa Tertun kanssa ja heillä on viisi lasta.Hän on aloittanut 10.1.2009 nettiadressin Israelin tueksi www.adressit.com/israelin_tueksi . Adressissa on 3.5.2011 jo 6.213 nimeä.Juhanin motto on Jeremia 29:7: ”Ja katsokaat sen kaupungin parasta, johonka minä olen antanut teitä wietää, ja rukoilkaa sen edestä Herraa, sillä koska hän menestyy, niin myöskin te menestytte.”Israeliin liittyen: "Toivottakaa rauhaa Jerusalemille, menestykööt ne, jotka sinua rakastavat. Rauha olkoon sinun muuriesi sisällä, olkoon onni sinun linnoissasi. Veljieni ja ystävieni tähden minä sanon: olkoon sinulla rauha. Herran, meidän Jumalamme, huoneen tähden minä tahdon etsiä sinun parastasi." Psalmi 122:6-9”Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä.” 1 Mooseksen kirja 12:3

​Reijo Blommendahl

Reijo Blommendahl, viiden tyttären isä, 9 lapsenlapsen ukki. Olen toiminut Japanin lähetystyöntekijänä jo n. 30 vuotta. Matkanjohtajana olen toiminut parikin kertaa, mm. Israelissa. Matkalle tärkein asia on leppoisa ja hyvä mieli, sekä avoin asenne kokemaan uutta ja mielenkiintoista. Matkan kautta haluamme erityisesti siunata Israelia. Olkoon matka opettavainen, rohkaiseva, virkistävä ja turvallinen. Shalom!

​Petri Kauhanen

Petri Kauhanen, JärvenpääOlen naimisissa ja kahden murrosikäisen tyttären isä.Seurakuntapapin vuosia Keski-Uudellamaalla, Tuusulassa on kertynyt 20 ja HU:n hallituksessakin jo yli 10. Seurakunnan hengellinen ja rakenteellinen uudistuminen on kiinnostanut minua alusta alkaen. Olen toiminut pääasiassa aikuisten parissa, jossa Kristuksen ruumiin jäsenten hengellinen ohjaaminen palvelutyöhön, rukous- ja sielunhoitotyö ovat olleet pääasioita.Muuten olen kiinnostunut kristinuskon juutalaisista juurista ja olen Gesher-Instituutin perustajajäsen. Tämä yhdistys tutkii ja opettaa kristinuskon ja juutalaisuuden yhteisistä juurista. Kristittyjen yhteys on minulle tärkeä asia.Raamatusta eläväksi on tullut profeetta Jesajan sana: "Älkää enää menneitä muistelko, älkää muinaisia miettikö! Katso: minä luon uutta. Nyt se puhkeaa esiin - ettekö huomaa? Minä teen tien autiomaahan ja joet kuivuuden keskelle." Jes. 43:18-19.

​Juha-Pekka Rissanen

Juha-Pekka Rissanen, VantaaPastorina Orimattilassa ja Itä-Helsingin Vartiokylässä 1986-1989.Israelissa 1990-2002 Norjan Israel-lähetyksen työntekijänä Tel Avivin Immanuel-kirkon työyhteydessä 1990-1991.Suomen Lähetysseuran (SLS) lähettinä Haifan Ebenezer-vanhainkodin johtajana 1992-1995. Jerusalemin Shalhevetjah-keskuksen pappina, päävastuulla hepreankielinen työ, 1996-2002.SLS:n kotimaan julistustyössä 1995-1996 ja 2002-2003.Espoon Leppävaaran srk:n kappalaisena syyskuusta 2003 lähtien.Virallisen kielenkääntäjän (heprea-suomi) tutkinto 2003, tulkkauksia monissa eri tilanteissa. Vantaan Suomi-Israel -yhdistyksen pj. 2003-. Aktiivisesti mukana Lausannen liikkeen juutal.evankelioinnissa. (Suomen työryhmän pj. 2004-2005, siht. 2005-).Teologivaimo Hanna työssä SLS:ssa Helsingissä.Lapset: Sirja 18 v., Sauli 16 v., Simeon 12 v. ja Sanni-Marja 9 v

​Irma Maijanen

Irma Maijanen, Rovaniemiteologi, uskonnon opettajaRakkaus Israeliin syntyi Päiväkummussa Israel-päivillä opiskeluaikanani 1966.Siihen olivat suuressa määrin vaikuttamassa Risto Santala ja Rauha Moisio, jotka puhuivat noilla päivillä. Siitä pitäen juutalaiset, juutalaisuus ja Israel ovat olleet minulle rakkaita. Olen ollut Israelissa kahdesti.Ensimmäisellä matkallani koin Jerusalemissa, että olin maailmantärkeimmässä paikassa. Rakastuin Israeliin. Viime kevään toinen matka ja toisena matkanjohtajana oleminen lujittivat tuota tunnetta: sydämeni jäi Israeliin. Tätä maata ja tätä kansaa tahdon olla siunaamassa.Irma Maijasen ja Johanna Kauppilan mielestä mielestä on tärkeää, että retket ovat rauhallisia. Viivytään kaikissa paikoissa niin, että ryhmän jäsenillä on mahdollisuus eläytyä paikan raamatullisiin ja muihin historiallisiin tapahtumiin ja ihailla Israelin kaunista ja vaihtelevaa maata. Israelilaiset tarvitsevat paljon rohkaisua poliittisesti ym. vaikeassa tilanteessaan.Sen vuoksi pyrimme tapaamaan heitä esim. vanhainkodissa ja muissa yhteyksissä.Halukkaat voivat viedä heille taloudellista apua. Kirjoitamme tästä myöhemmin tarkemmin kirjeessä, minkä lähetämme ennen matkaa. Kirjeessä on myös ohjeita sään vaatimaan pukeutumiseen ym. Järjestämme ryhmällemme myös kokouksen ennen ja jälkeen matkan. Pidämme tärkeänä hiljentyä rukoilemaan myös retkien aikana. Me rukoilemme ryhmäläistemme puolesta jo etukäteen nimeltä mainiten.

​Marjaana ja Heimo Enbuska

​Marjaana ja Heimo Enbuska ovat pastoripariskunta, joka asustaa nykyisin Nilsiässä, josta käsin Heimo palvelee Rautavaaran ja Nilsiän helluntaiseurakuntia. Lapset – kolme poikaa - ovat jo aikuistuneet ja lentäneet pesästä.

Enbuskoille ovat vuosien saatossa tulleet tutuiksi seurakunnat Kokkolassa, Savonlinnassa, Kuopiossa, Kiuruvedellä ja siirtosuomalaisten parissa Trollhättanissa. Pastorin työnsä ohella Heimo tunnetaan myös laulajana ja laulujen tekijänä.
Matka Israeliin merkitsee Enbuskoille mahdollisuutta latautumiseen ja lepoon mutta myös tilaa uusien oivallusten tekemiseen.
- Joskus sitä vain on varattava aikaa ihan itselleen ja itseään varten. Suurin osa arjen pyörityksestä helpottaa jo Israelin lentokentällä, ja viimeistään silloin, kun huomaa seisovansa keskellä historiaa maaperällä, jolla suuri Jumala on ennenkin puhutellut pientä ihmistä, toteaa Heimo.
- Siinä Raamatun historian löytöjen äärellä matkalainen voi löytää paljon uutta myös itsestään, omasta sisimmästään ja suhteestaan Jumalaan.

​Seija Lehtimäki (vas)Sinikka Hammari

Seija Lehtimäki (vas)Sinikka Hammari, Helsinki"Sillä Herra on valinnut Jaakobin omaksensa  ja Israelin omaisuudeksensa" Ps. 135:4.Seija ja Sinikka ovat mukana Lev Hatsafon yhdistyksessä ja sitä kautta Herra on johdatellut heitä matkanjohtajiksi Kinneret Toursiin. "Matkustaminen Israeliin on yksi konkreettinen tapa siunata ja tukea Israelin maata ja kansaa. Uskomme, että Herra puolestaan siunaa jokaista Israeliin matkustavaa runsain siunauksin".Seija työskentelee seurakunnassa suntiona. Hänellä kaksi lasta; poika ja tytär, jotka ovat jo aikuisia. Hän on käynyt useasti Israelissa ja jokaisella matkalla hän on kokenut ja nähnyt jotakin uutta pienessä, mutta moniulotteisessa maassa.Seijan sydämellä on erityisesti ylistäminen ja karkeloiminen.Sinikka on aineenopettaja. Hän on naimisissa ja pariskunnalla on kaksi tytärtä. Sinikka sai ensimmäisen kontaktin juutalaisiin mentyään ystävänsä kanssa 1980 - luvulla Pietarin - silloisen Leningradin - synagogaan.Myöhemmin hänen kodissaan on yöpynyt muutamia idästä Israeliin muuttaneita juutalaisia. Seija ja Sinikka kuuluvat Malmin Rukoile kiittäen piirin Israel ryhmään.Ryhmä tukee Lev Hatsafonin kautta tehtävää avustustyötä.

​Kimmo Janas

Kimmo Janas on koulutukseltaan rakennusarkkitehti, mutta ajautui jo suunnittelijauransa alkuvaiheissa tiedotuspuolelle, ensin konsultiksi, lopulta kustantajaksi. Kimmo kustansi mm. 26 vuotta puualan johtavaa ammattilehteä, Puutekniikkaa.Espoossa kustannusyhtiötään pyörittävä Kimmo kehuu olevansa tällä hetkellä nuoruusvuosiensa unelmatyössä – miestenlehden päätoimittajana.Tosin lehden tyyppi on hieman muuttunut vuosikymmenten varrella. ’Tosimies’ on nimittäin Euroopan vanhin kristillinen miestenlehti – normaali miestenlehti, mutta ilman niitä perinteisiä tyttöjen kuvia…Vuodesta 1998 lähtien Kimmo on toiminut Christian Men’s Networkin kansallisena johtajana. Hän onkin tuttu näky erilaisissa miestapahtumissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kotimaisten miestenkokousten lisäksi Kimmo on opettanut Saksassa, Eestissä, Madeiralla, Englannissa, ja Ruotsissa.

​Jaana Pietiläinen

Jaana Pietiläinen, MikkeliTällä hetkellä toimin Mikkelissä  oppilaitos pastorina. Israel-kipinä syttyi minulle, kun ylioppilaskirjoitusten jälkeen päätin lähteä muutamaksi kuukaudeksi kibbutsille.Matka oli jännittävä ja elämälle uuden suunnan antava. Sen jälkeen hakeuduin teologiseen tiedekuntaan ja olen työskennellyt Srk -lehtorina ja pastorina jo parinkymmenen vuoden ajan.Matkanjohtajana olen ollut parilla Israelin matkalla 90-luvulla.

​Jukka Hammarén

Jukka Hammarén, Ylöjärvi

Jumala kutsui minua usein traktorilla ajaessani.
Sain sen upotettua milloin mihinkin. Kun mitään omaa konstia ei enää ollut käytettävissä, rohkenin arasti lähestyä Jumalaa: "Anteeksi että häiritsen, mutta tämä traktori pitäisi saada ylös." ja ihme! – se nousi samoilla konsteilla millä oli hetkeä aiemmin juuttunut syvemmälle! Kerta toisensa jälkeen!
Kaukana oleva kiireinen Jumala pysähtyi peltomme kohdalla muutamaksi minuutiksi ja auttoi. Juuri ennen armeijaan menoa rohkenin pyytää häntä omaankin elämääni - traktorin elämässä Jeesus näytti jo vaikuttavankin! Jumalan kutsu kohdallani johti seurakunnan luottamustehtäviin Ruokolahdella ja sitten Ylöjärvellä. Insinööriksi opiskellessani ja sen jälkeenkin toimin srk:n lisäksi sekä yksin että yhdessä vaimoni kanssa KRS:n Tampereen työssä. Olimme pitkään mukana myös HNMKY:n avioliittotyössä.
Päätehtäväni on Palatsiseurakunta Tampereella, jonka johtajana toimin. Seurakunta perustettiin Markku Ylipään saaman näyn sekä Kirkko 2000 ja Seurakunta 2000 asiakirjojen innoittamina: "jotain tällaista haluamme saada toimimaan käytännössäkin. Perinteisestä poikkeava kirkon ovi kirkosta vieraantuneita ihmisiä tavoittamaan!" Kirkon työstämä näky seurakunnasta 2000-luvulla on edelleen toteutuskelpoinen ja vaivannäön arvoinen.
Palatsiseurakunnan työn ja toiminnan tarkoituksena on tavoittaa erityisesti uskosta vieraantuneita ja niitä joilla ei ole yhteyksiä muihin
seurakuntiin sekä tarjota toimiva, yhteisöllinen seurakuntayhteys jäsenilleen ja varustaa heitä kaikkeen seurakuntatyöhön. Seurakunta
toimii luterilaisen tunnustuksen pohjalta ja yhteistyössä useiden eri toimijoiden kanssa.
Hengen uudistuksen työssä olen ollut mukana toistakymmentä vuotta. Tavoitteet ja toimintatavat ovat toisiaan tukevia ja yhteistyö on itselleni mieluista ja palkitsevaa. Ylöjärven srk:ssa olen viikonloppusuntiona ja teen jonkin verran myös rakennusalan töitä.
Israeliin! Timo Kuutti pakotti minut kerran lomalle Israeliin. Siellä retkeillessä tulevaisuus hahmottui jotenkin tähän tapaan: ”Jos joku
pakottaa sinut Israelin matkalle, kulje hänen kanssaan kaksi!” Ehkä näitä nyt sitten kertyy useampikin, mieli palaa sinne takaisin.
Jeesus kutsui opetuslapsiaan lyhyesti: ”Seuraa minua!” Hän ei kertonut kaikkea heti mutta seuraaminen muutti heitä, heidän elämänsä ja
seurauksena monien muidenkin elämän mielekkääksi. Jeesus kutsuu edelleen:
”Seuraa minua!” – jotta mekin muuttuisimme ja saisimme elää Jumalan tarkoittamaa vaikuttavaa elämää!
Lokakuun 2008 matkan vapaaehtoisissa iltaohjelmissa ajattelimme käsitellä tätä kutsua ja siinä kasvamista – samoilla paikoilla kuin opetuslapset aikanaan.
Lähde mukaan!

Ariel Neulaniemellä

Radiojuontaja ja muusikko Ariel Neulaniemellä on Israelia kohtaan lämpimät välit. Onko ihmekään, kun vanhempani päättivät Israelissa käydessään antaa kuopukselleen erikoisen nimen. Tämän jälkeen odotin yläasteelle asti, kunnes käväisin ensimmäistä kertaa Pyhässä maassa. Sydänhän sinne jäi. Kesti liki toiset viisitoista vuotta, kunnes sain nähdä uudestaan palasen Israelia - tällä kertaa matkanjohtajana. Pyhien paikkojen äärellä koetut ajatukset on hienoa jakaa uusien ystävien kanssa. Olisi kuitenkin ikävä lähteä matkalle, jos vaimoni Elina jäisi kotiin. Luokanopettajana toimivan vaimoni kanssa olemme matkustelleet monissa eri paikoissa aina jotain uutta oppien. Mikäli päädyt matkaseuraksemme, sinulla on mahdollisuus kuulla trubaduuria kitaransa kanssa. Ariel ja Elina toivottavat sinulle antoisaa ja siunattua Israelin matkaa!

​Timo Sotaniemi

Timo Sotaniemi, HyvinkääTimo on toiminut mm. pastorina Hyvinkään helluntaiseurakunnassa, nykyisin hän on kiinteistöalalla. Sitä ennen hän oli Kone Oy:n palveluksessa 27 vuotta. Kemijärvellä nuoruutensa asuneen pitkän linjan hengellisen työntekijän perheeseen kuuluu vaimo Erja sekä kolme aikuista lasta. Timo innostui Israelista kovasti ensimmäisellä matkallaan ja on tuonut ryhmän yhdessä toijalalaisten Maija ja Jorma Rämön kanssa.

​Raija Kuparinen

Raija Kuparinen, Nastola
Olen juuri Nastolan kansalaisopistosta eläkkeelle jäänyt, vahvan hengellisen työnäyn saanut, englannin ja ruotsin kielen opettaja. Olen aina toiminut aikuisopettajana ja pidän ihmisten kanssa olemisesta.

Toimin myös seurakunnan valtuuttamana rukouspalvelijana ja sielunhoitajana.
Olen aikaisemmin ollut viisi kertaa matkanjohtajana Israelin matkoilla. 
Minulla on 5 aikuista lasta ja 4 lastenlasta. Retkillämme Israelissa tutustumme Pyhään Maahan Raamatun valossa. Yhteisissä illoissamme jaamme päivittäin
elämyksiä ja kokemuksia. Tutustumme syvemmin Vapahtajan elämään, rukoilemme ja ylistämme Jumalaa yhdessä. Mahdollisuus on myös rukouspalveluun. Raija ja Maarit vastailevat kysymyksiin ja antavat mielellään kaikkea lisätietoa matkaan liittyen.

​Pirjo Jalo

Pirjo Jalo, SastamalaPirjon rakkaus Israeliin syttyi hänen ensimmäisellä Israelin matkallaan parikymppisenä ja on vahvistunut myöhemmillä matkoilla. Hän on ammatiltaan laboratoriohoitaja, jonka työnantaja on Fimlab Laboratoriot Oy ja työpaikkana Sastamalan alueen laboratoriot. Perheeseen kuuluu aviomies Jukka ja kaksi jo omilleen muuttanutta nuorta miestä. Pirjo rakastaa matkustamista ja lukemista. Seurakuntatyössä hänen sydämellään ovat olleet lapset, heidän saavuttamisensa evankeliumin ilosanomalla ja Raamatun opettaminen lapsille. Viime vuosina myös lapsityökoulutus on kuljettanut sekä Suomessa että kotimaan rajojen ulkopuolelle.

​Risto Kujala

Risto Kujala, YlikyläOlen vaimoni kanssa mukana yritystiimissä joka tekee työtä mm lastensuojelualalla, sekä mielenterveysasiakkaiden parissa Olen toiminut kahdessa seurakunnassa pastorina.Parhaillaan valmistun sielunhoitoterapeutiksi. Radiotyössä olen ollut mukana n. 20 vuotta. Israel-matkan kevät 2008 aikana pidän parisieluhoitoa käsittelevää luentoa mm. Terveestä itsensä rakastamisesta. Vapaaehtoisessa iltaohjelmassa sen mukaan kun on mahdollista, käsittelemme Israelia ja Raamatun profetioitten täyttymistä ajassamme.

Seija Sarkkinen

Seija Sarkkinen, Olen syntynyt Pohjois-Karjalassa, asunut Helsingissä yli kymmenen vuotta sekä Lähi-Idässä yhden vuoden. Vuodesta 2003 asti olen asunut Varsinais-Suomessa. Ensimmäisen Israelin matkani tein vuonna 1985, vaikka jo ennen uskoon tuloani ymmärsin Israelilla olevan erityisen merkityksen Jumalan silmissä. Myöhemmin olen tehnyt useita matkoja Israeliin sekä yksin että ryhmässä. Uskon Raamatun profetioiden tapahtuvan yhä enenevästi Israelin kansan elämässä ja sen myötä hengen vuodatuksen kaikille kansoille. Iloitsen ajatuksesta, että tulevaisuudessa on oleva vain yksi lauma.
Olen ollut työssä vapaaehtoisena kristillisillä Lehtimajanjuhlilla Jerusalemissa neljä kertaa ja toimin ICEJ:n Varsinais-Suomen yhteyshenkilönä. ICEJ:n (Jerusalemin Kansainvälinen Kristillinen Suurlähetystö) mandaatti "lohduttakaa, lohduttakaa minun kansaani" (Jes.40:1) on ollut myös henkilökohtainen kutsuni palvella elävää Jumalaa. Haluan olla rinnalla kulkija, rohkaisija sinunkin kanssasi kappaleen matkaa. Omassa seurakunnassani olen mukana vapaaehtoisena Israel-tiimissä, radiotyössä ja sielunhoidossa, lisäksi olen palvellut Healing Rooms-rukouskilinikalla.

Elämäni yksi tukipilareista on Ps. 139. Siunattua matkaa!

Please reload

bottom of page