Kinneret Tours -Israelin matkoja

Koe pyhä ja eksoottinen Israel

MATKANJOHTAJAT

Pirkko Kaskinen

Pirkko on kokenut Israelin kävijä ja matkoillaan patikoinut eri puolilla maata satoja kilometrejä. Hän on työssään ja vapaa-ajalla järjestellyt ja johtanut lukuisia matkoja ja monenlaisia tapahtumia Suomessa ja muualla. Tässä erään matkalaisen kommentti: ”Olet kyllä hyvä matkanjohtaja ja sinun kanssasi on miellyttävä reissata.”

John Remes

Olen Pastori ja käynyt Israelissa kymmeniä kertoja (n.40) olen ollut myös monta kertaa matkanjohtajana. Lehtimajanjuhlat ovat olleet ohjelmassani v. 2004 lähtien, joissa olen ollut töissä ja matkanjohtajana. Olen ICEJ hallituksen vpj. ja Israel-ystävyystoimikunnan pj.

Marja Leena Hilli

Työskentelen Keski-Pohjanmaan keskussairaalan synnytysosastolla ja olemme mieheni kanssa olleet myös yrittäjiä. Israel rakkauden olen saanut jo vanhemmiltani, vaikka täysin sen sisäistin vasta, kun pääsin itse ensimmäistä kertaa käymään Israelissa. Toivomukseni onkin, että mahdollisimman moni voisi nähdä ja kokea Israelin ainakin kerran.

Pekka Vaismaa

Pekka Vaismaa työskentelee myyntipäällikkönä Radio Deissä.

Hänen osallistuessaan Lehtimajanjuhlille v. 2006, Pekka sai sydämelleen tuoda Radio Dein kuuntelijoita juhlille. Jo seuraavana vuonna oli ryhmä koossa ja sen jälkeen on Radio Dein Lehtimajanjuhlamatka toteutettu joka vuosi ja sadat matkalaiset ovat saaneet nauttia juhlien hengellisestä annista ja upeasta kansainvälisestä tunnelmasta. Pekka vastaa positiivisena matkanjohtajana siitä, että kaikkien ryhmäläisten olisi mahdollisimman hyvä olla matkalla.

ILKKA PUHAKKA

Jeesus on minun juttuni. Haluan puhua ja opettaa hänestä niin, että ne jotka eivät häntä tunne, oppisivat tuntemaan hänet, ja ne, jotka tuntevat hänet, oppisivat ymmärtämään häntä paremmin.

https://ilkkapuhakka.fi/

Ville Pitkänen

Olen varhaiskeski-ikäinen kolmen lapsen perheenisä Seinäjoelta.

Olen ollut 10-vuotta Seinäjoella helluntaiseurakunnan pastorina, mutta nykyisin selvittelen rikoksia vanhassa ammatissani poliisina. Opetan edelleen raamattua seurakunnissa ja lempipaikassani Israelissa näillä upeilla matkoilla.

Tykkään vaimoni lisäksi huumorista ja hyvästä ruuasta.

Jari Araneva

Olen Jari Araneva, Uudenmaan Ev.lut. Kansanlähetyksen piirijohtaja. Olen toiminut tehtävässäni nyt viisi vuotta ja ensi keväänä koittaa omalla kohdallani työuran täyttyminen, eli eläkkeelle siirtyminen. Ennen nykyistä tehtävääni toimin 36 vuotta Helsinki- Vantaan lentoasemalla. Näistä 30 vuotta Finnairilla ja viimeiset kuusi vuotta kahdessa eri maapalveluyrityksessä matkatavarankäsittelijänä, lentokonekuormaajana, kuormausryhmän päällikkönä ja viimeiset 12 vuotta työnjohtajana. Kävin ensimmäisen kerran Israelissa 2006 ja sydän jäi tuohon maahan ihan saman tien. Viimeisten vuosien aikana Israel, juutalainen kansa ja sen merkitys meille tämän päivän ihmisille on avautunut sydämelleni aivan uudella tavalla, kun olen saanut viettää aikaa Vanhan Testamentin parissa tutkien, kirjoittaen ja siitä luennoiden.  Odotan ensi kevään matkaa suurella innolla jo nyt, tuleva matkani, jos Jumala suo, on kohdallani yhdeksäs. Tervetuloa ryhmäämme, toivottavasti tapaamme ensi keväänä Jerusalemissa.

Pekka Simojoki ja Alppari Tähkäpää

Simojoki – Pekka Simojoki. Mies, joka säveltää elämää Jumala kanssa, mies joka on afrikkalainen suomalainen ja mies, josta voi saada innostustartunnan…

 

Tähkäpää – Alppari Tähkäpää. Mies, joka sanoittaa Jumalaa elämän makuisesti, mies joka on karjalaisin savolainen ja mies, joka voi saada herkistymään…

Benjami Montonen

Hei olen lentopalloileva toimitusinsinööri, jolla on vähän muusikon vikaa. Ensimmäinen lause kertoo aika paljon siitä mihin päiväni kuluvat. Teen töitä insinöörinä ja toisena “työnä” pelaan lentopalloa Kokkolan Tiikereissä. Ylimääräistä aikaa ei oikeastaan ole, kun tähän vielä lisätään intohimoinen musiikin harrastaminen, jäävät vuorokauden tunnit auttamatta vähiin. Näiltä lähtökohdilta järjen näkökulmasta matkanjohtajaksi ryhtyminen ei kuulostanut kovin viisaalta ajatukselta. Siitä huolimatta, vaikka se ei ehkä järjen kannalta viisain ratkaisu ollutkaan, koin että tämä tehtävä minun on otettava vastaan ja olen tyytyväinen päätökseeni.

 

Tuleva matka tulee olemaan minun toinen matkani Israeliin. Olen aikaisemmin ollut ryhmän mukana Israelissa ja päässyt näkemään läheltä, miten hyvät matkanjohtajat toimivat. Ensimmäinen Israelin matkani oli mieleenpainuva kokemus ja etenkin yhteiset iltahetket sykähdyttivät. Iltaisin kertailimme päivän tapahtumia, lauloimme ja rukoilimme tähtien valaiseman, mutta lämpöisen Israelin seesteisessä illassa. Noissa hetkissä sain tuntea Jumalan kosketuksen ja tuntea sitä Jeesuksen lupaamaa rauhaa. Saman tapaisia hetkiä odotan myös tulevalta Israelin matkalta. Yksi minun tehtävistäni on säestyksestä vastaaminen ja odotan innolla, että pääsen palvelemaan.

 

Israel on hieno maa, joka tarjoaa nähtävyyksiä, lämpöä ja Raamatun paikkojen kiertäminen tuo tärkeää sisältöä reissullemme. Mutta jotta matkamme todella onnistuisi ja Jumala pääsisi puhumaan meille henkilökohtaisesti, uskon että paras ja tärkein matkaan valmistumistapa on rukous. Olen sitä mieltä että viime matkallamme matkanjohtajiemme rukous oli kantava voima matkan aikana. Jos olet lähdössä matkalle, toivon että lähdet mukaan rukoukseen. Ja vaikka et pysty lähtemään, voit silti rukoilla matkamme puolesta. Mikäli olet kiinnostunut Israelin maasta ja sinulla on mahdollisuus lähteä matkaan, ota rohkeasti yhteyttä.

Sari Järvinen

Sari ja Paavo Järvinen, evankelistapari

Jumalanpalvelijalle jokapäiväinen raamatuntutkiminen ja rukouselämä on kaikkein tärkein asia.
Ilman rukousta ja raamatuntutkimista emme ymmärrä, mikä on Jumalan tahto ja mitä hän haluaa meidän tietävän ja tekevän....

Paavo Järvinen

Paavo ja Sari Järvinen, evankelistapari

Jumalanpalvelijalle jokapäiväinen raamatuntutkiminen ja rukouselämä on kaikkein tärkein asia.
Ilman rukousta ja raamatuntutkimista emme ymmärrä, mikä on Jumalan tahto ja mitä hän haluaa meidän tietävän ja tekevän.

Näkyni on viedä evankeliumi kaikkialle, niin kotimaan joka kolkkaan kuin ulkomaillekin, mihin vain Jumala milloinkin lähettää.
Sanomani ja tehtäväni, jonka olen saanut Jumalalta uskonelämäni heti alkumetreillä on: jokaisella on mahdollisuus pelastua kääntymällä Jumalan puoleen parannuksen, uudistumisen kautta.

Titta Hassila

Titta Hassila on psykologi, Suomen kristillisen tanssin Kristanssi-yhdistyksen työntekijä Turun seudulta. Titta on vieraillut Israelissa useita kertoja viime vuosina omatoimisesti, matkanjohtajana, rukous- ja ylistysmatkoilla sekä ortodoksijuutalaisten vieraana.

Susanna Sieppi

Susanna Sieppi on lastenohjaaja Muonion seurakunnasta. Rukous ja sielunhoito ovat Susannan sydämellä.

Sirkka Juntunen

Sirkka Juntunen on yrittäjä ja retriitinohjaaja. Hän asuu Rovaniemellä. Sirkka ohjaa israelilaisen kansantanssin Yehuda-rukoustanssiryhmää. Esirukoilija, joka myötävaikuttaa kristittyjen syvempään yhteyteen.

​Mika Vuori

Mika Vuori on asfalttityöntekijä Luvialta. Hän on asunut Israelissa vuosina 1983-1992 ja tämän myötä puhuu hepreaa ja englantia. Ylläpitää kieltä harrasteena monimuotoisesti. Hänellä on laaja tuntemus Raamatusta historian kirjana. Toiminut matkanjärjestäjänä ja matkanjohtana myös Espanjassa, Ruotsissa ja Virossa juniori salibandy joukkueelle turnausmatkoilla. 

Marja Nyberg-Kantti ja Esa Kantti

Olemme Turussa asuva eläkkeellä oleva kemisti-lastentarhanopettaja pariskunta. Meillä on kolme aikuista lasta. Turun Helluntaiseurakunta on kotiseurakuntamme, jossa toimimme vapaaehtoistyössä. Sydämellämme on lähimmäisten auttaminen. Ensimmäinen yhteinen Israel-matkamme 2014 teki meihin syvän vaikutuksen. Israel Raamatun maana tuli meille entistä rakkaammaksi ja läheisemmäksi. Samaa haluamme olla välittämässä muille.

Rahkola Kari ja Vappu

Hei, olemme kristitty pariskunta Laukaasta Keski-Suomen historiallisilta juurilta.
Asumme maaseudun rauhassa Tarvaalan kylällä.

Perhetaustaamme kuuluu 5 aikuista lasta ja 4 lastenlasta. Olemme työikäisiä, vaimoni
Varpu on hoitoalalla vanhustyössä ja minä olen insinööri ja toiminut pitkään yrittäjänä
teknologia-alalla, Olen matkustanut paljon työn vuoksi kymmenissä maissa eri puolilla
maapalloa lähes 40 vuoden ajan.

Olemme liikunnallisia ja harrastamme patikointia ja lenkkeilyä lähiluonnossa. Teemme
myös vaellus- ja hiihtoretkiä Lapin erämaa-alueille.

Toimimme yksilöinä ja yhdistyksemme Viisi Leipää ja Kaksi Kalaa Ry:n kautta
yhteistyössä eri seurakuntien ja muiden kristillisten yhteisöjen kanssa evankeliumin leviämisen edistämiseksi ja vähäosaisten ja orpojen avustamiseksi koti- ja ulkomailla. Olemme vierailleet tukikohteissamme mm. Intiassa ja Afrikassa. Meillä on työnäky palvella myös täällä kotiseudulla, järjestämme tilaisuuksia historiallisessa Torpassa ja ”yläsalissamme”, vanhan navetan ylisillä.

Olemme kiinnostuneita Israelista ja vierailleet maassa useita kertoja erilaisten ryhmien mukana, viimeksi oman ryhmän kanssa 2017.
Pieni erikoinen yhteensattuma on, että juoksimme kilpaa Heikki Kankaan kanssa samoilla kilparadoilla joskus 1970-luvulla.

Nyt olemme lähdössä innolla tutustumaan Luvattuun Maahan Heikin matkassa hieman eri näkökulmasta aiempiin matkoihin verrattuna.

Lähde sinäkin kanssamme tutustumaan patikoiden päiväretkivarustein Luvatun Maan keväiseen luontoon ja nähtävyyksiin.

Kari ja Varpu Rahkola, 0400 641349 ja 045 2352898, kari.rahkola@gmail.com

Sirkka-Liisa ja Pauli Korkeakoski

Olemme eläkkeellä Liedossa asuva pariskunta. Sirkka-Liisa on toiminut suuhygienistinä ja nyt vuoden 2018 alussa jäänyt eläkkeelle. Pauli on toiminut rakennusfirmassa työnjohtajana. Hän on koulutukseltaan rakennusmestari. Meillä on kolme aikuista lasta. Olemme mukana oman seurakunnan vapaaehtoistyössä sekä myös Turussa sijaitsevassa yhteiskristillisessä yhdistyksessä.

Olimme ensimmäisen kerran Israelissa keväällä 1992 ja viimeisin matkamme Israeliin oli 2016. On ilo aina palata Pyhään maahan ja kiertää siellä Raamatun pyhiä paikkoja. Israelissa käynnin jälkeen Raamatun tapahtumat alkavat elämään aivan uudella tavalla. Israelin matkoilla on myös mielenkiintoista tutustua Israelin monipuoliseen luontoon ja historiaan sekä arkeologisiin kohteisiin.

Kaija Lajunen

Asun Jyväskylässä mieheni Heimo Lajusen kanssa. Olen kolmen aikuistuneen pojan äiti ja mummi viidelle lapsenlapselle. He tuovat iloa elämääni niin kuin myös liikunta, samoilu ja marjastaminen metsissä sekä seurakunnan kuorossa ja pienryhmissä laulaminen. Koulutukseltani olen psykoterapian erikoispsykologi ja perhe- ja pariterapeutti. Asiakastyötä olen tehnyt sekä perheneuvolassa että yksityisellä puolella. Olen myös toiminut työnohjaajana ja kouluttajana. Lapsiperheiden ja vanhemmuuden tukemisen kysymykset ovat olleet minulle tärkeitä. Sydäntäni lähellä ovat olleet lasten omien tunne- ja turvataitojen edistäminen ja heidän suojelemisensa vahingoittavilta kokemuksilta kuten kiusaamiselta, väkivallalta, ahdistelulta ja seksuaaliselta häirinnältä. Tätä tarkoitusta varten olen saanut olla kehittämässä oppimateriaalia lasten tunne- ja turvataitokasvatukseen. Israelissa olen mieheni kanssa käynyt omatoimimatkoilla kolme kertaa, kerran myös pääsiäisen aikaan. Raamatun kertomukset ovat näillä matkoilla alkaneet elää uudella tavalla. Jeesuksen jalanjäljissä ja Via Dolorosalla kulkeminen oli koskettavaa. Iloitsen siitä, että ensi vuonna voin virittäytyä pääsiäisen sanomaan Pyhällä maalla asiantuntevan opastuksen avulla, yhteisen jakamisen, ehkäpä myös yhteisen laulun ja soiton kautta pääsiäisen iloa kokien.

Heimo Lajunen

Olen 64-vuotias yleislääketieteen erikoislääkäri Jyväskylän Laajavuoresta. Vaimoni Kaija on psykologi (ks. Erillinen esittely!). Meillä on kolme omaa, aikuista poikaa, toistaiseksi 5 lastenlasta, joiden elämässä meillä on ilo aika-ajoin olla mukana.

Työuraa olen tehnyt sekä kunnallisella että yksityisellä puolella, sekä perustyössä että hallinnossa ja yrittäjänäkin. Eläköidyttyäni viimeisimmästä päätyöstäni Jämsän hallintoylilääkärinä keväällä 2017 lähdin pyydettäessä 20%:n osa-aikaisuudella Kinnulan kunnan virkalääkäriksi loppuvuodesta 2017. Lisäksi teen hieman yksityisvastaanottoa Mehiläisessä.

Toimin edelleen Jyväskylän seurakunnan luottamusmieshallinnossa sekä eräissä yhdistyksissä. Harrastan kuntoliikuntaa mm. hiihtoa, samoilua, sienestystä ja marjastusta sekä saaristopurjehdusta. Purjehduselämyksiä olen halukas tarjoamaan niille, jotka mukaan purjehdusretkille ilmoittautuvat. Olen nuoresta pitäen harrastanut kitaransoittoa ja laulua. Jossain vaiheessa harrastuksiin kuului urheiluvalmennus mm. pohjoismaisen yhdistetyn piirissä.

Vaikka olen koko ikäni olut Israelin ystävä, on tieni sinne avautunut vasta 2010-luvulla. Olen saanut matkailla siellä myös omatoimisesti ”ajan kanssa” vuokra-autolla kulkien. Uskon sillä olevan edelleen paljon uutta annettavaa, vaikka tavallisimmat kohteet ovatkin tuttuja. Matkanjohtajana toivon, että pystymme vaimoni ja matkalaisten kanssa yhdessä luomaan mukavaa iltaohjelmaa mm. laulun, runojen sekä hyvinvointi- ja terveysaiheisten teemojen äärellä. Myös matkakohteissa ja hotelleissa matkanjohtajien näkemykset on huomioitu.

Mira Kunnasluoto

on laulaja ja puutarhuri kotoisin Kouvolan Korialta. Hän kiertää laulamassa hengellistä musiikkia mm. seurakunnissa ja kirkoissa. Mira on tullut laulajana tunnetuksi voitettuaan tangokuningatteren tittelin vuonna 2000. 

Anneli Rajamäki

Anneli Rajamäki on Israelin ystävä monen vuoden takaa, hän on myös tuonut useita ryhmiä Israeliin.

Anneli on ammatiltaan jäsenkorjaaja, ja hän on myös matkan aikana käytettävissä apua tarvitseville.

Pauli Heikinmäki

Olen 63-vuotias, perheeseeni kuuluu vaimo Marja-Leena ja 4 lasta sekä 4-lastenlasta.

Annoin elämäni Jeesukselle 1991 tammikuussa. Tämän jälkeen olen toiminut evankelistana, ja viimeiset vajaan 10-vuotta Laihian helluntaiseurakunnan pastorina. Israel-asia on laskettu  sydämmelleni jo 12-vuotiaana poikana. Tahdon siunata Israelia ja kehoittaa siihen myös kanssamatkaajiani.

Henry Hedman

Opetusneuvos Henry Hedman

Henry Hedman on kulkenut pitkän tien Riihimäen kauppaopistosta kanadalaisen yliopiston ja Kotimaisten kielten keskuksen kautta romanikielen ja -kulttuurin yliopisto-opettajaksi Helsingin yliopistoon. Tutkimus ja opetustyö ovat Hedmanille sydämen asia, hän toimii välittäjänä romanien ja kantaväestön välillä. Hedman on myös muusikko ja tehnyt useita hengellisiä soololevyjä. Hän käy yhä satunnaisesti puhujana ja laulajana eri tilaisuuksissa muusikkoryhmänsä kanssa.

Hedman on toiminut muusikkoevankelistana lähes 30 vuotta. Hän on tehnyt kuusi soololevyä. Hedman on ollut Romanos –laulu- ja soitinyhtyeessä useita vuosia, sekä aikoinaan Katinalan Raamattuopiston kuoronjohtajana. Heprealaiset laulut ovat lähellä hänen sydäntään, niitä on hänen levyillään. Jumalan Sanan julistaminen on myös yksi Hedmanin monipuolisesta kutsumuksesta.

Hedman on teologian maisteri ja tällä hetkellä tohtorikoulutettava. Väitöskirjan teemana on romanikulttuurin asema eksogaamisissa perheissä.  
Hedman on ollut sosiaai- ja terveysministeriön Romaniasiain neuvottelukunnan jäsen vuodesta 1986.
Hän kuului vuosina 2012-2014 Suomen ulkoministerin nimeämänä Suomen edustaja Auschwitz-Birkenau säätiöön.

Vuonna 2010 Hedman sai Opetushallituksen ja Romaniasiain neuvottelukunnan tunnustuksen Vuoden romanikielen opettajana. Presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt Hedmanille opetusneuvoksen arvon. Tunnustus perustuu lähes 40 vuoden mittaiseen työhön romanien koulutuksen ja kielen hyväksi. Hedman on toiminut vuosikymmeniä useissa kansainvälisissä sekä kansallisissa luottamustehtävissä. Hedmanilta on ilmestynyt useita eri kieleen ja kielen tutkimukseen liittyviä teoksia. Viimeisin käsitteli romanikielen kenttäselvitystä, joka ilmestyi suomeksi ja englanniksi. Vuonna 2016 ilmestyi Hedmanilta romanikielen uudissanakirja, joka käsitti lähes 3 400 uudissana-artikkelia. Hedman on myös kääntänyt Raamatun osia, katekismuksen ja lukuisan joukon satukirjoja.

Erkki Hietanen

Tulin uskoon vuonna 1981. Olen toiminut seurakunnan työntekijänä 26 vuoden ajan, Seinäjoella, Laihialla ja viimeksi 19 vuotta Evijärven Helluntaiseurakunnassa. Olin vuoden 2006 vuorotteluvapaalla ja toimin Venäjän juutalaisleirien vetäjänä Ilomantsissa. Israelissa olen käynyt monta kertaa, myös matkanjohtajana useita kertoja. 

Zacharias Onditi

Nimeni on Zacharias Onditi, tutuille Sakke. Olen 31-vuotias perheenisä ja kirkkoherra. Olen äitini puolelta kotoisin Sievistä Pohjois-Pohjanmaalta ja isäni puolelta Keniasta. Valmistuin Helsingin yliopiston teologisesta tiedekunnasta vuonna 2012 viiden vuoden opintojen jälkeen. Sitten palasin kotiseudulle ja aloitin työt Suomen ev. lut. kirkon pappina. Työssäni pidän pyhää Raamattua ylimpänä ohjeena.

Aloitin työni Lappajärven kirkkoherrana vuonna 2016 virkaa tekevänä ja minut valittiin seuraavana vuonna kirkkoherran virkaan vakituisesti. Asun parhaillaan Lappajärven Rovastilassa perheeni kanssa.

Opintojen aikana vierailin Israelissa vuonna 2009. Tuosta matkasta ja ennen kaikkea Raamatun tutkistelusta on jäänyt minuun itämään rakkaus Israeliin ja sen kansaan. On kiehtovaa nähdä kuinka Jumalan suunnitelmat toteutuvat valitun kansan kohtaloissa.

Marja ja Esa Luomaranta

Asumme Etelä-Pohjanmaalla Kuortaneella. Perheeseemme kuuluu neljä aikuista lasta, joilla kaikilla on jo omat perheet. Marja on luokanopettajana kyläkoululla. Esa on pastori ja työskentelee SLEYn (Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys) kotimaantyössä pohjoisen alueen aluejohtajana. 1990-luvulla olimme perheinemme lähetystyössä Sambiassa.  Olemme toimineet useita kertoja matkanjohtajina Israeliin.

Anne & Heikki Järvi

Olemme "Pohojanmaan" poikia ja tyttöjä, syntyisin Lohtajalta & Kälviältä. Viime vuodet olemme palvelleet Pohjanmaan alueella eri seurakunnissa työntekijöinä.Kymmenen vuotta sitten kävimme ensimmäisen kerran Israelissa.Vedimme sinne n. kuukauden mittaisen aktion ja näimme myös "Pyhän maan" epäpyhät kasvot. Kohtasimme monta vihollisenrikkomaa ja ruhjomaa ihmispoloista. Ymmärrämme siksi myös miten vihollinen erityisesti nauttii tuhotyöstä maan ja kansankeskellä, jossa Jumala näki hyväksi suorittaa ihmiskunnan lunastuksen. Jokainen kädenojennus, rukous, avustus tai matka Israeliin kohdistuu siis myös, ei vain konkreettiseksi avuksi ja rohkaisuksi tuolle kansalle, joka on monelta taholta parjauksen kohteena tänään, vaan myös Jumalan kunniaksi ja Jeesuksen sovitustyön kirkastamiseksi.Siunaamme Israelia käytännössä!

Minna Ranta-aho

52v Kaustiselta. Naimisissa Veikko Ranta-ahon 58v kanssa. Olemme seuranneet Jeesusta -90 vuoden loppupuolelta alkaen. Olen sairaanhoitaja ammatiltani ja mieheni kaivinkoneenkuljettaja. Meillä on kaksi, nyt jo aikuista lasta. Molemmat ovat uskossa, kuten myös poikamme romanitaustainen aviopuoliso. Kaustisella olemme seurakunnassamme palvelleet siinä missä tarvetta milloinkin ollut. Venäjän lastenleireillä auttelimme seurakuntamme tiimin mukana aikoinaan kahdeksana kesänä.

Lähi-itä on ollut sydämen kutsumus. Ensimmäisen Israelin matkan perheemme teki v.2008 ryhmän mukana. Lisäksi saimme perheenä olla vapaaehtoistyössä Israelissa 3 kk ajan v.2010. Viimeisen vuoden ajan olen vapaaehtoisena ystävystynyt Syyrialaisten maahanmuuttaja muslimiperheiden kanssa ja lopulta myös työn kautta heitä autellut päivittäin. 

Perhonjokilaakson alueella olen toiminut Israel Ystävät ry:n paikallisosastossa, nyt sihteerinä viitisen vuotta.

Yhteiskristillinen toiminta  on minulle luontevaa.

Saija Simanainen

Olen kirkkonummelalainen lehtori ja työskentelen Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen lapsi-, varhaisnuoriso- ja perhetyön sihteerinä. Iloitsen mahdollisuudesta lähteä Israeliin Jeesuksen jalanjäljille kaikenikäisten matkalla ja kokea miten Raamatun kertomukset alkavat elää. Olen toiminut matkanjohtajana Helsingin seudun kristillisen opettajayhdistyksen matkalla Israeliin ja koululaisten Raamattuvisa-voittajien kiertomatkalla Turkissa.

​Kari ja Maija-Liisa Ketoja

Kari on "Israel-veteraani" lähes 20 vedetyn ryhmän kokemuksella. Monet matkoista on vedetty yhdessä Maija-Liisa puolison kanssa. Maija-Liisan ja Karin perheeseen kuuluu lisäksi jo aikuiset lapset Maria, Aki ja Lauri. Kotona on enää Leevi, joka on Shetlanin paimenkoira 12 v. He ovat siis aidosti "Leeviläisiä". Karin ja Maija-Liisan yhteisiä harrastuksia ovat kristillinen kirjallisuus, monimuotoinen musisointi ja jääkiekko (Maija pelaa, Kari kannustaa). Kari on toiminut pastorina Turussa 3 v., Pieksämäellä 11 v., Salossa 13 v. ja nykyisin Kotkan helluntaiseurakunnassa.  Maija-Liisa työskentelee kristillisen kirjallisuuden ja musiikin parissa Aikamedia Oy:ssä.

Tuula Multasuo, Kempele

Olen koulutukseltani diakoni, sosiaalityöntekijä, pari- ja perhepsykoterapeutti ja tunnekeskeinen pariterapeutti. Israel on ollut minulle merkityksellinen nuoresta saakka ja olin 3 kk Kibbutz Dafnassa v. 1986. Sen jälkeen olen käynyt useita kertoja Israelissa. Innostuin matkanjohtajuudesta Kinneret Toursin matkalla syksyllä 2016. Perheeseeni kuuluu mieheni Eero ja aikuistuneet omilleen muuttaneet lapset. Harrastan mm. lukemista, kuntoilua, taidemaalausta ja matkustelua. Lisäksi aloittelen virkatyöni ohella yritystoimintana pariterapiaa ja parisuhdekursseja.  

Erja Kalpio

Evankelisen lähetysyhdistys -ELY ry:n pappi. Asun Sulkavalla ja siten työkenttäni on varsinaisesti Itä-Suomi, mutta kierrän kyllä työn kuljettamana ympäri Suomea. Israelissa tulee käytyä vähintään kerran vuodessa ja ryhmiäkin on viety sinne muutaman vuoden ajan. Israelin ryhmämatkoilla haluamme näyttää Israelista monta puolta, ei vain niitä perinteisiä pyhiä paikkoja. Harrastan liikuntaa ja luonnossa samoilua monin eri tavoin.

Kari O. Niemi

on ollut ICEJ:n vaikutuspiirissä jo usean vuoden ajan ja toimii tällä hetkellä Suomen osaston toiminnanjohtajana 1.8.2013 alkaen. Hän on tullut tunnetuksi lukiessaan Ikuisia kertomuksia Taivas TV7:llä.

Teuvo V. Riikonen

on Parikanniemisäätiön toiminnanjohtaja, joka aiemmin on toiminut mm. nuorisotyönjohtajana, päätoimittajana, opettajana ja rehtorina. Lisäksi hän on ollut kaksi kertaa rauhanturva- ja kriisinhallintatehtävissä Golanilla ja Afganistanissa. Riikonen on työskennellyt nuorena Israelissa kolmella kibbutzilla ja ollut heprean kielikoulu Ulpanissa. Hän on opastanut ja johtanut useita Israelin ja Raamatun maiden matkoja. Riikonen on kirjoittanut tai ollut yhtenä kirjoittajana noin 30:ssa kirjassa.

Annikki Riipinen

Olen Kurikan Jurvasta kotoisin oleva sairaanhoitaja. Perhepiiriini kuuluu aviomies ja neljä aikuista lasta, jotka ovat kukin jo omillaan. Lastenlapsia on siunaantunut neljä.Asuin Israelissa Tiberiaan kaupungissa vuosina 1980 - 1989, silloisen aviomieheni toimiessa matkatoimiston palveluksessa. Heprean taitoni yltää arkipävän asioiden hoitamiseen.  Muisto vain jää. . .  lauletaan eräässä laulussa ja nyt on suunnitteilla uudistaa muistot ja matkustaa Israeliin."Hän levittää siipensä yllesi ja sinä olet turvassa niiden alla. Hänen uskollisuutensa on sinulle muuri ja kilpi." Ps 91:4.

Pekka Reinikainen

Pekka Reinikainen on toiminut yleislääkärinä 35 vuoden ajan. Hän on ollut Kirkolliskokouksen jäsen 12 vuoden ajan. Pekka on kirjoittanut useita kirjoja, artikkeleita ja ollut mukana useissa Raamatun luomiskertomusta puolustavissa ohjelmissa. Kirjoista voi mainita esimerkiksi 'Unohdettu Genesis', 'Dinosaurusten arvoitus ja Raamattu' ja tuorein englanninkielinen kirja 'The Image of God'. Linkkejä TV7:n ohjelmiin löytyy ohjelma arkistosta ja Wikipediasta.

Oili Ijäs

Oili Ijäs (s. 1961) on kokkolalainen Lohtajan seurakunnan nuorisotyönohjaaja. Yleistä matkanjohtaja- ja organisointikokemusta hänelle on kertynyt työnsä kautta yli 25 vuoden ajalta lasten, nuorten ja perheiden parissa. Hänen omat kolme lastansa ovat jo aikuisia, joista nuorinkin jo lentämässä pesästä. Oilin harrastuksia ovat mm. keramiikkatyöt, musiikki, luonnossa liikkuminen, lukeminen ja kirjoittelu.
Oilin kiinnostus Israeliin nousee erityisesti Raamatusta. Sen kautta juutalaisten historia ja Israel Jeesuksen kotimaana on kiinnostanut jo nuoruudesta lähtien. Ensimmäisen vuonna 2010 tehdyn matkan myötä hänen kiinnostuksensa kiehtovaan sekä luonnoltaan monipuoliseen ja kauniiseen maahan on edelleen lisääntynyt. Raamatun kertomukset alkavat elää entistä voimakkaammin, kun pääsee käymään pyhillä paikoilla.

”Onnellisia ne, jotka saavat voimansa sinusta, ne, jotka kaipaavat pyhälle matkalle.” Ps. 84:6

Pauli Rahkonen

Pauli Rahkonen on toiminut useita vuosia Israelissa mm. Raamatunkääntäjien Kodin isäntänä ja eri matkatoimistojen palveluksessa. Hän on opiskellut Jerusalemissa raamatun hepreaa, arkeologiaa, käsikirjoitusten tekstihistoriaa ja rabbiinista ajattelua. Tällä hetkellä hän toimii Lahden Baptistilähetyksen pastorina.

Markku Ylipää

Markku Ylipää, Pirkkala
"..Raamatun juutalaiset juuret auttavat
ymmärtämään syvemmin kristillisyyttä..."

Markku Ylipää toimii tällä hetkellä Hengen uudistus kirkossamme ry:n työntekijänä. Hänen vastuualueinaan ovat musiikki -, julistus – ja raamatunopetus. Lisätietoja saat www.hengenuudistus.fi.
Markku on Tampereen Palatsiseurakunnan perustaja ja kuuluu nykyisin sekä seurakunnan hallitukseen että sen työyhteyteen. Lue lisää www.palatsi.net.
Markku Ylipää on ollut lukuisien matkojen matkanjohtajana ja tehnyt useita seminaari- ja esirukousmatkoja Israeliin. Hänellä on yhteyksiä messiaanisiin seurakuntiin ja niihin juutalaisiin, jotka uskovat Raamatun profetioiden toteutumiseen ja toimivat Israelin jälleenrakentamiseksi.
”Minulle kysymys Israelista on Raamattukysymys. Ymmärtääksemme syvemmin Israelin ja juutalaisen kansan merkitystä, meidän on palattava uskomme juutalaisille juurille. 1. Mooseksen kirjan lukujen 1-11 jälkeen voi sanoa Raamatun sijoittuvan maantieteellisesti Israelin maahan ja historiallisesti kertovan Israelin kansasta. Jumala on luvannut olla uskollinen Israelia kohtaan eikä unohda kansaansa.”
”Raamattuun tallennettu Israelin historia on ainutlaatuista. Osa on kirjoitettu jälkikäteen kuten historia yleensä kirjoitetaan, osa etukäteen profetioina. Derek Prince, edesmennyt Lähi –idän tuntija ja julistaja, on sanonut: ´Profetiat ovat kaikkein kiehtovimpia; ne on usein kirjoitettu vuosisatoja ennen kuin profeetan kuvaamat tapahtumat ovat toteutuneet. Siitä huolimatta niihin sisältyy sellaista täsmällisyyttä ja todellisuutta, että silminnäkijäkään ei olisi voinut yltää parempaan.´ Meidän on palattava Jumalan Hengen ilmoitukseen, joka annettiin vuosituhansia sitten, ymmärtääksemme maailmamme tulevaisuutta,” Markku Ylipää korostaa.
Kinneret Toursin matkoilla on mahdollisuus saada ymmärrys maahanmuuttajien hengellisistä ja fyysisistä tarpeista. Matkatoimiston liikeideaan kuuluu maahanmuuttajien auttaminen. Jos olet liikemies/nainen tai sinulla on liike/työllistämisideoita, nämä matkat ovat mitä parhain tapa tutustua elämään Israelissa.
Tervetuloa opinto - ja esirukousmatkoille!

Tuomo Puutio

Tuomo Puutio (s.1948) on kokkolalainen (lohtajalainen) maanviljelijä ja lintu- ja eräopas. Tuomo on myös kouluttautunut kansainväliseksi lintuoppaaksi, Bird watching guide 1997. Tuomo on ollut lintuharrastaja jo poikasesta saakka ja rengastanut yli 15 000 lintua yli 30 vuoden aikana.Henkilökohtaisen uskon löytyminen 60-luvun Lohtajan suuren nuorisoherätyksen myötä synnytti myös kiinnostuksen Raamattuun, Israeliin ja juutalaiseen kansaan. Jumalan lupausten täyttyminen, mm. juutalaisten paluu omaan maahansa, on lisännyt kiinnostusta Israeliin. Tuomo on ollut mukana useilla Israelin matkoilla, joista osalla vetäjänä ja lintuoppaana.Israelin kautta kulkee lintujen päämuuttoreitti Euroopan ja Afrikan välillä. Israel on mainio paikka bongata monia Euroopassa harvinaisia lintulajeja. Myös paikalliset eksoottiset lintulajit tuovat uuden ulottuvuuden lintuharrastajalle.

Markku Kaanaa