top of page

Kanan koipia taatelihunajassa ja valkosipulissa

Israelissa perjantai ilta on juhlaa perheen ja ystävien kanssa. Perhe kokoontuu yhteen sytyttämään 2 sapatti kynttilää erottamaan lepopäivän arjen työstä. Perheenä kunnioitetaan yhdessä luojan luomistyötä jonka hän sai valmiiksi kuudessa päivässä ja seitsemäntenä lepäsi. Siunataan viini ja leipä, ”chala” ja kiitetään Jumalaa maan hedelmistä, jokainen pöydässä istuva maistaa viiniä ja leipää vuorollaan, tavallisesti vanhimmasta nuorimpaan. Sitten syödään yhteinen sapatti ateria.

Tässä yksi vaihtoehto perinteiselle Sapatti illalliselle, resepteineen.

Israelilaisen Sapatti aterian eli perjantai illan aterian yksi peruspilareista on kanaruoka, lisäksi syödään aterialla myös paljon muuta kuten kalaa salaatteja Chala leipää riisiä ynnä muuta. Melkein aina on kuitenkin tarjolla kanaa. Joten aloitetaan kanasta.

 

Ainekset

1 kg maustamattomia kanan koipia

 

Marinaadi:

1 dl taatelihunajaa (voit käyttää myös tavallista hunajaa)

1 dl soijakastiketta

1 dl valkoviiniä

3 rl etikkaa

1.5 rl fariinisokeria

6-8 murskattu valkosipulin kynttä

1/2 tl valkopippuria

1/2 tl inkivääriä

1/2 tl tuoretta ohueksi raastettua inkivääriä

 

Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja kaada kanan koipien päälle. Aseta koivet maustumaan ainakin tunniksi.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Siirrä kanan palat ja kastike uunia kestävään vuokaan ja anna paistua noin 30 minuuttia. Käännä kanan koivet ja kostuta kanan palat paisto nesteillä. Palauta koivet uunin vielä noin puoleksi tunniksi, kunnes kanan palat ovat kauniin ruskeita.  

bottom of page