Shakshuka,

Perinteinen kasvis- ja kananmunapannu, sopii mainiosti aamiaisesksi tai kasvislounaaksi.

 

3 rl oliiviöljyä

1 sipuli

1-2 hienonnettua valkosipulin kynttä

1 paprika

4 tomaattia

1 purkki tomaattipyreetä (noin 100 g)

1 tl suolaa

1/4 mustapippuria

1 tl paprikaa

1 tl roomankuminaa

ripaus chilijauhetta

4-7 kananmunaa

ripaus persilliaa

 

Kuutioi tomaatti, paprika ja sipuli, kaada öljy kasariin ja kuumenna. Lisää valkosipuli, sipuli sekä paprika. Kuullota sipulia ja paprikaa kunnes ne pehmeävät hieman.

Lisää tomaatti, paista muutama minuutti kunnes tomaatit pehmeävät, lisää tomaattipyree ja mausteet: suola, mustapippuri, paprika, roomankumina ja chilijauhe. Lisää lasillinen vettä, keitä seosta noin 10 minuttia, sekoita välillä.

Riko kananmunat suoraan seokseen toinen toisensa viereen. Peitä kasari kannella muutamaksi minuutiksi. Hauduta munia kunnes ne kypsyvät.

 

Vinkki: Hyvässä Shakshoukassa munia kypsennetään kunnes valkuainen on täysin hyytynyt, mutta keltuainen on vielä hieman pehmeä.   

Ripottele munien päälle hieman tuoretta persilliaa ja tarjoa tuoreen leivän kera.

Beteavon (hyvää ruokahalua)!