Hei ystävät,

Paistamme usein kotipihassa nuotiolla ”Pitot al’a tabun”, suomeksi niitä voisi kutsua vaikka rätti-pitoiksi. Leipiä on mukava leipoa yhdessä lasten ja ystävien kanssa. Israelilaiset lapset tykkäävät levittää pitan päälle suklaa levitettä, esimerkiksi nutellaa.. Traditionaalisempi tapa syödä pitoja on valkosipulilla tai iisoppi-yrtillä (jos käytte Israelissa voitte etsiä kaupasta, Zatar, nimistä maustetta) maustetun oliivilöljyn sekä labane- tuorejuuston kera. Pitoja olemme paistaneet myös useasti yhdessä matkalaistemme kanssa ja se on ollut aina kiva kokemus.

Pitojen leipominen on  omaksuttu beduiininaisilta jotka pyöräyttävät näitä leipiä suurella taidolla. Voit paistaa leivät nuotiolla nurin päin käännetyllä muurinlettupannulla tai jos ei sellaista löydy niin vaikka nurin käännetyllä wokkipannulla:

Rätti-pita Resepti, 20 pitaa:

Ainekset:

1 kg vehnäjauhoja

2 rkl kuivahiivaa

1 rkl suolaa

3 rkl sokeria

6 dl haaleaa vettä

5 rkl öljyä

Ohjeet:

Kaada kaikki ainekset kulhoon ja sekoita ne yhteläisesksi taikinaksi.

Anna taikinan nousta noin puolituntia.

Jaa taikinasta 20 palloa ja aseta ne nousemaan vielä 30 minuutin ajaksi Liinan alle.

Kutsu lapset tai ystävät leipomaan omat pitansa. Leivät kaulitaan mahdollisimman ohuiksi pyöreiksi pitoiksi.

Kaada hieman öljyä pannun päälle ja paista pitat molemmilta puolilta.

Levitä lämpimän ja tuoreen pitan päälle haluamaasi levitettä.

 

Ensi viikolla laitan teille labanejuusto resptin!

T. Saana