Malabi

Tämä ruusuinen jälkiruoka vanukas on kotoisin Turkista ja on innolla omaksuttu Israelilaiseen keittiöön.

 

Ainekset:

1 purkki kermaa

1 litra maitoa

1 dl sokeria

100 gr maissitärkkelystä

2 rl ruusuvettä

ripaus rouhittuja pähkinöitä

kookos hiutaleita

 

Kaada maitolitrasta lasillinen maitoa ja aseta sivuun. Kaada loput maidosta kattilaan, lisää kerma ja sokeri, sekoita ja kihauta.

Kaada jäljelle jäänyt maito kulhoon ja sekoita siihen maissitärkkelys ja ruusuvesi. Varmista että tärkkelys on täysin liuennut eikä paakuja jää jäjelle.

Lisää seos kattillaan ja sekoita kunnes neste on paksuuntunut.

Kaada malabi tarjoilu astiohin ja asetä jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.

 

Malabin kastike:

1 1/2 dl sokeria

1 dl vettä

1 dl vadelmamehutiivistettä

Keitä aineksiä pienessä kattilassa noin 5 minuuttia.

Anna kastikkeen jäähtyä jaa kaada hyytyneen malabin päälle.

Sirottele päälle hieman kookosta ja pähkinärouhetta ja nauti!