Labane tuorejuusto,
Labane on helppotekoinen, raikas ja kevyt tuorejuusto. Sopii parhaiten ”rättipitojen” kanssa mutta myös salaattien ja esim. voileipäkeksien kera.
​
Labane resepti:
​
Ainekset:
1 l maustamatonta jugurttia (vähintään 4% rasvaa, voit käyttää vuohen-, lampaan-, tai lehmän maidosta tehtyä jugurttia)
1 purkki kermaviiliä
1 tl suolaa
1 sideharso
2 Kulhoa
Ohjeet:
1. Sekoita ainekset, jugurtti, suola ja ja kermaviili. Täydennä makua tarpeen mukaan.
2. Levitä sideharso kulhon tai suodattimen sisään, kaada jugurttiseos harson sisälle, sido harso tiukasti ja jätä valumaan tiskialtaan päälle 24 tunniksi.
3. Tarjoilua varten levitä juusto lautaselle ja mausta se oliiviöljyllä ja iisoppiyrtillä, tai pyöritä juusto palloiksi ja säilytä oliiviöljyllä täytetyssä purkissa, tällä tavoin Labane säilyy jääkaapissä noin pari viikkoa.