Äskettäin vietettiin juutalaista Shavuot juhlaa joka on sadonkorjuun ja kesän alkamisen juhla. Viikkojuhlan eli Shavuotin juhlan aikana Israelissa nautitaan maitopohjaisia ruokia sekä kauden hedelmiä. Yksi suosituista herkuista on juustokakku!
Juustokakku
Pohja
4dl murennettuja keksejä
1 dl sulatettua voita
1 rkl sokeria
Halutessa mausta Puolella teelusikallisella kanelia/ ripauksella muskottipähkinää.
Sekoita ainekset keskenään ja painele kakkuvuoan pohjalle. Paista n. 8 min 180 asteisessa uunissa. Anna pohjan jäähtyä.
​
Juustotäyte
500 gr rahkaa tai kermajuustoa (rasvaprosentti 5-30%)
1,5 dl sokeria
2 tl raastettua sitruunan kuorta
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2rkl vehnäjauhoja
5 munaa (valkuainen ja keltuainen erikseen)
2 dl kermaviiliä
Sekoita rahkaan kaikki muut ainekset paitsi 1/2 dl sokerista ja 1/2 munanvalkuaisista. Vatkaa sähkövatkaimella munanvalkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto käännellen rahkaseokseen. Kaada täyte pohjan paalle ja paista 170 asteiseessa uunissa n. 1 tunti.