top of page
Kinneret Tours -Israelin matkoja

Koe pyhä ja eksoottinen Israel

MATKANJOHTAJAT

Mira Kunnasluoto

on laulaja ja puutarhuri kotoisin Kouvolan Korialta. Hän kiertää laulamassa hengellistä musiikkia mm. seurakunnissa ja kirkoissa. Mira on tullut laulajana tunnetuksi voitettuaan tangokuningatteren tittelin vuonna 2000. 

Minna Ranta-aho

52v Kaustiselta. Naimisissa Veikko Ranta-ahon 58v kanssa. Olemme seuranneet Jeesusta -90 vuoden loppupuolelta alkaen. Olen sairaanhoitaja ammatiltani ja mieheni kaivinkoneenkuljettaja. Meillä on kaksi, nyt jo aikuista lasta. Molemmat ovat uskossa, kuten myös poikamme romanitaustainen aviopuoliso. Kaustisella olemme seurakunnassamme palvelleet siinä missä tarvetta milloinkin ollut. Venäjän lastenleireillä auttelimme seurakuntamme tiimin mukana aikoinaan kahdeksana kesänä.

Lähi-itä on ollut sydämen kutsumus. Ensimmäisen Israelin matkan perheemme teki v.2008 ryhmän mukana. Lisäksi saimme perheenä olla vapaaehtoistyössä Israelissa 3 kk ajan v.2010. Viimeisen vuoden ajan olen vapaaehtoisena ystävystynyt Syyrialaisten maahanmuuttaja muslimiperheiden kanssa ja lopulta myös työn kautta heitä autellut päivittäin. 

Perhonjokilaakson alueella olen toiminut Israel Ystävät ry:n paikallisosastossa, nyt sihteerinä viitisen vuotta.

Yhteiskristillinen toiminta  on minulle luontevaa.

Saija Simanainen
Olen kirkkonummelalainen lehtori ja työskentelen Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen lapsi-, varhaisnuoriso- ja perhetyön sihteerinä. Iloitsen mahdollisuudesta lähteä Israeliin Jeesuksen jalanjäljille kaikenikäisten matkalla ja kokea miten Raamatun kertomukset alkavat elää. Olen toiminut matkanjohtajana Helsingin seudun kristillisen opettajayhdistyksen matkalla Israeliin ja koululaisten Raamattuvisa-voittajien kiertomatkalla Turkissa.
 

Marja ja Esa Luomaranta

Asumme Etelä-Pohjanmaalla Kuortaneella. Perheeseemme kuuluu neljä aikuista lasta, joilla kaikilla on jo omat perheet. Marja on luokanopettajana kyläkoululla. Esa on pastori ja työskentelee SLEYn (Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys) kotimaantyössä pohjoisen alueen aluejohtajana. 1990-luvulla olimme perheinemme lähetystyössä Sambiassa.  Olemme toimineet useita kertoja matkanjohtajina Israeliin.

Tuula Multasuo, Kempele

Olen koulutukseltani diakoni, sosiaalityöntekijä, pari- ja perhepsykoterapeutti ja tunnekeskeinen pariterapeutti. Israel on ollut minulle merkityksellinen nuoresta saakka ja olin 3 kk Kibbutz Dafnassa v. 1986. Sen jälkeen olen käynyt useita kertoja Israelissa. Innostuin matkanjohtajuudesta Kinneret Toursin matkalla syksyllä 2016. Perheeseeni kuuluu mieheni Eero ja aikuistuneet omilleen muuttaneet lapset. Harrastan mm. lukemista, kuntoilua, taidemaalausta ja matkustelua. Lisäksi aloittelen virkatyöni ohella yritystoimintana pariterapiaa ja parisuhdekursseja.  

Juha Piironen 

Koulutukseni on koneinsinööri ja ammatillinen opettaja. Työtä teen kone- ja metallialan lehtorina / tutkintokoordinaattorina ammattiopistossa. Kuulun Savonlinnan helluntaiseurakuntaan, jossa toimin monenlaisissa tehtävissä. Nikkarointipuuhien lisäksi harrastan Raamatun historian tutkistelua ja jos haluat matkaltasi mielenkiintoisia raamatunhistoriallisia lisämausteita matkaohjelman lisäksi, tervetuloa mukaani.

Israel on ollut osa elämääni ensimmäisestä matkastani 1991 lähtien. Olen käynyt Israelissa muutaman kerran ja parasta näillä matkoilla on se, että aina sieltä olen oppinut jotakin uutta ja konkreettista Raamatusta. Siksi sinne haluaa aina vaan uudestaan.

Annikki Riipinen
Olen Kurikan Jurvasta kotoisin oleva sairaanhoitaja. Perhepiiriini kuuluu aviomies ja neljä aikuista lasta, jotka ovat kukin jo omillaan. Lastenlapsia on siunaantunut neljä.
Asuin Israelissa Tiberiaan kaupungissa vuosina 1980 - 1989, silloisen aviomieheni toimiessa matkatoimiston palveluksessa. Heprean taitoni yltää arkipävän asioiden hoitamiseen.  Muisto vain jää. . .  lauletaan eräässä laulussa ja nyt on suunnitteilla uudistaa muistot ja matkustaa Israeliin.
"Hän levittää siipensä yllesi ja sinä olet turvassa niiden alla. Hänen uskollisuutensa on sinulle muuri ja kilpi." Ps 91:4.

Kari O. Niemi on ollut ICEJ:n vaikutuspiirissä jo usean vuoden ajan ja toimii tällä hetkellä Suomen osaston toiminnanjohtajana 1.8.2013 alkaen. Hän on tullut tunnetuksi lukiessaan Ikuisia kertomuksia Taivas TV7:llä.

Teuvo V. Riikonen on Parikanniemisäätiön toiminnanjohtaja, joka aiemmin on toiminut mm. nuorisotyönjohtajana, päätoimittajana, opettajana ja rehtorina. Lisäksi hän on ollut kaksi kertaa rauhanturva- ja kriisinhallintatehtävissä Golanilla ja Afganistanissa. Riikonen on työskennellyt nuorena Israelissa kolmella kibbutzilla ja ollut heprean kielikoulu Ulpanissa. Hän on opastanut ja johtanut useita Israelin ja Raamatun maiden matkoja. Riikonen on kirjoittanut tai ollut yhtenä kirjoittajana noin 30:ssa kirjassa.

Erja Kalpio 

Evankelisen lähetysyhdistys -ELY ry:n pappi. Asun Sulkavalla ja siten työkenttäni on varsinaisesti Itä-Suomi, mutta kierrän kyllä työn kuljettamana ympäri Suomea. Israelissa tulee käytyä vähintään kerran vuodessa ja ryhmiäkin on viety sinne muutaman vuoden ajan. Israelin ryhmämatkoilla haluamme näyttää Israelista monta puolta, ei vain niitä perinteisiä pyhiä paikkoja. Harrastan liikuntaa ja luonnossa samoilua monin eri tavoin.

Markku Kaanaa (s.1948)
Perusporilainen insinööri. Tominut teollisuudessa suunnittelijana sekä opetusalalla mm. ammattikoulun ammattiaineiden opettajana ja harjoitteluinsinöörinä teknillisen oppilaitoksen/ammattkikorkeakoulun insinööriopiskelijoita työelämään ohjaten.
Ensimmäinen Israelin matka oli keväällä 1992 Seppo ja Outi Norjasen johdolla. Kaksi viikkoa Pyhällä maalla teki sellaisen vaikutuksen, ettei maan kansa ja sen historiallinen merkitys nykyihmiselle ole jättäneet kiireistä miestä rauhaan. Raamatun maan tuntemus on lisääntynyt vuosien varrella muutamien maassa vietettyjen matkaviikkojen aikana. Matkat ovat avanneet Raamattua ja tuoneet tapahtumat ja paikat nykytodellisuuteen. Kaksi aikuista tytärtä ovat asettuneet asumaan omine perheineen kauas Satakunnan salomailta. Rukousaiheena olkoon, että yhteisestä matkastamme tulee antoisa kokonaisuus Raamatun ja Raamatunmaan tuntemusta, samalla myös muiden matkaa siunaten.

Pekka Reinikainen on toiminut yleislääkärinä 35 vuoden ajan. Hän on ollut Kirkolliskokouksen jäsen 12 vuoden ajan. Pekka on kirjoittanut useita kirjoja, artikkeleita ja ollut mukana useissa Raamatun luomiskertomusta puolustavissa ohjelmissa. Kirjoista voi mainita esimerkiksi 'Unohdettu Genesis', 'Dinosaurusten arvoitus ja Raamattu' ja tuorein englanninkielinen kirja 'The Image of God'. Linkkejä TV7:n ohjelmiin löytyy ohjelma arkistosta ja Wikipediasta.

Tuomo Puutio (s.1948) on kokkolalainen (lohtajalainen) maanviljelijä ja lintu- ja eräopas. Tuomo on myös kouluttautunut kansainväliseksi lintuoppaaksi, Bird watching guide 1997. Tuomo on ollut lintuharrastaja jo poikasesta saakka ja rengastanut yli 15 000 lintua yli 30 vuoden aikana.
Henkilökohtaisen uskon löytyminen 60-luvun Lohtajan suuren nuorisoherätyksen myötä synnytti myös kiinnostuksen Raamattuun, Israeliin ja juutalaiseen kansaan. Jumalan lupausten täyttyminen, mm. juutalaisten paluu omaan maahansa, on lisännyt kiinnostusta Israeliin. Tuomo on ollut mukana useilla Israelin matkoilla, joista osalla vetäjänä ja lintuoppaana.
Israelin kautta kulkee lintujen päämuuttoreitti Euroopan ja Afrikan välillä. Israel on mainio paikka bongata monia Euroopassa harvinaisia lintulajeja. Myös paikalliset eksoottiset lintulajit tuovat uuden ulottuvuuden lintuharrastajalle.

Oili Ijäs (s. 1961) on kokkolalainen Lohtajan seurakunnan nuorisotyönohjaaja. Yleistä matkanjohtaja- ja organisointikokemusta hänelle on kertynyt työnsä kautta yli 25 vuoden ajalta lasten, nuorten ja perheiden parissa. Hänen omat kolme lastansa ovat jo aikuisia, joista nuorinkin jo lentämässä pesästä. Oilin harrastuksia ovat mm. keramiikkatyöt, musiikki, luonnossa liikkuminen, lukeminen ja kirjoittelu.
Oilin kiinnostus Israeliin nousee erityisesti Raamatusta. Sen kautta juutalaisten historia ja Israel Jeesuksen kotimaana on kiinnostanut jo nuoruudesta lähtien. Ensimmäisen vuonna 2010 tehdyn matkan myötä hänen kiinnostuksensa kiehtovaan sekä luonnoltaan monipuoliseen ja kauniiseen maahan on edelleen lisääntynyt. Raamatun kertomukset alkavat elää entistä voimakkaammin, kun pääsee käymään pyhillä paikoilla.

”Onnellisia ne, jotka saavat voimansa sinusta, ne, jotka kaipaavat pyhälle matkalle.” Ps. 84:6

Pauli Rahkonen on toiminut useita vuosia Israelissa mm. Raamatunkääntäjien Kodin isäntänä ja eri matkatoimistojen palveluksessa. Hän on opiskellut Jerusalemissa raamatun hepreaa, arkeologiaa, käsikirjoitusten tekstihistoriaa ja rabbiinista ajattelua. Tällä hetkellä hän toimii Lahden Baptistilähetyksen pastorina.

Markku Ylipää, Pirkkala
"..Raamatun juutalaiset juuret auttavat
ymmärtämään syvemmin kristillisyyttä..."

Markku Ylipää toimii tällä hetkellä Hengen uudistus kirkossamme ry:n työntekijänä. Hänen vastuualueinaan ovat musiikki -, julistus – ja raamatunopetus. Lisätietoja saat www.hengenuudistus.fi.
Markku on Tampereen Palatsiseurakunnan perustaja ja kuuluu nykyisin sekä seurakunnan hallitukseen että sen työyhteyteen. Lue lisää www.palatsi.net.
Markku Ylipää on ollut lukuisien matkojen matkanjohtajana ja tehnyt useita seminaari- ja esirukousmatkoja Israeliin. Hänellä on yhteyksiä messiaanisiin seurakuntiin ja niihin juutalaisiin, jotka uskovat Raamatun profetioiden toteutumiseen ja toimivat Israelin jälleenrakentamiseksi.
”Minulle kysymys Israelista on Raamattukysymys. Ymmärtääksemme syvemmin Israelin ja juutalaisen kansan merkitystä, meidän on palattava uskomme juutalaisille juurille. 1. Mooseksen kirjan lukujen 1-11 jälkeen voi sanoa Raamatun sijoittuvan maantieteellisesti Israelin maahan ja historiallisesti kertovan Israelin kansasta. Jumala on luvannut olla uskollinen Israelia kohtaan eikä unohda kansaansa.”
”Raamattuun tallennettu Israelin historia on ainutlaatuista. Osa on kirjoitettu jälkikäteen kuten historia yleensä kirjoitetaan, osa etukäteen profetioina. Derek Prince, edesmennyt Lähi –idän tuntija ja julistaja, on sanonut: ´Profetiat ovat kaikkein kiehtovimpia; ne on usein kirjoitettu vuosisatoja ennen kuin profeetan kuvaamat tapahtumat ovat toteutuneet. Siitä huolimatta niihin sisältyy sellaista täsmällisyyttä ja todellisuutta, että silminnäkijäkään ei olisi voinut yltää parempaan.´ Meidän on palattava Jumalan Hengen ilmoitukseen, joka annettiin vuosituhansia sitten, ymmärtääksemme maailmamme tulevaisuutta,” Markku Ylipää korostaa.
Kinneret Toursin matkoilla on mahdollisuus saada ymmärrys maahanmuuttajien hengellisistä ja fyysisistä tarpeista. Matkatoimiston liikeideaan kuuluu maahanmuuttajien auttaminen. Jos olet liikemies/nainen tai sinulla on liike/työllistämisideoita, nämä matkat ovat mitä parhain tapa tutustua elämään Israelissa.
Tervetuloa opinto - ja esirukousmatkoille!

Juhani Starczewski on Jyväskylän Suomi-Israel – yhdistys ry:n puheenjohtaja www.suomi-israel.fi/uusi/jkyla.php sekä
Suomi-Israel yhdistysten liitto ry:n hallituksen jäsen                      www.suomi-israel.fi/uusi/index.php . Israelissa hän käynyt vuodesta 1989 alkaen. Matkanjohtajana Israelissa hän oli ensimmäistä kertaa vuonna 1990.
Ammatiltaan hän on lastentarhanopettaja ja on Jyväskylän kaupungin palveluksessa. Vuodesta 1993 alkaen hänet on valittu mm. kaupunginvaltuustoon ja moniin muihin luottamustehtäviin. Juhani on naimisissa Tertun kanssa ja heillä on viisi lasta.
Hän on aloittanut 10.1.2009 nettiadressin Israelin tueksi www.adressit.com/israelin_tueksi . Adressissa on 3.5.2011 jo 6.213 nimeä.
Juhanin motto on Jeremia 29:7: ”Ja katsokaat sen kaupungin parasta, johonka minä olen antanut teitä wietää, ja rukoilkaa sen edestä Herraa, sillä koska hän menestyy, niin myöskin te menestytte.”
Israeliin liittyen: "Toivottakaa rauhaa Jerusalemille, menestykööt ne, jotka sinua rakastavat. Rauha olkoon sinun muuriesi sisällä, olkoon onni sinun linnoissasi. Veljieni ja ystävieni tähden minä sanon: olkoon sinulla rauha. Herran, meidän Jumalamme, huoneen tähden minä tahdon etsiä sinun parastasi." Psalmi 122:6-9
”Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä.” 1 Mooseksen kirja 12:3

Merja Mäkinen teki ensimmäisen Israelmatkansa n. 10 vuotta sitten, minkä jäljeen hän alkoi myös vetämään ryhmämatkoja Israeliin.
Merja asuu miehensä kanssa Sastamalan Äetsässä. Merja tekee osa-aikaisesti työterveyshoitajan työtä Sastamalan työterveydessä. Tämän lisäksi hän kiertää Satakunnan helluntaiseurakuntien alueella olevissa kouluissa pitämässä aamunavauksia sekä tunteja yhdessä koulupastorimiehensä kanssa. Kesäisin heidän ohjelmaan kuuluvat yleensä myös lasten leirit.

Kalle Vaismaa on tutkija ja pappi.
Hän oli 12 vuotta Kansan Raamattuseuran palveluksessa, mutta palasi vuonna 2008 toiselle osaamisensa alueelle, tutkijaksi.
Tällä hetkellä pälkäneläinen Kalle Vaismaa on liikennetekniikan tutkijana Tampereen teknillisessä yliopistossa.
Kalle on tehnyt useita matkoja Israeliin.

Päivi ja Ismo Valkoniemi, Janakkala:
Valkoniemet ovat kristillistä päihdetyötä Suomessa ja Eestissä tekevän Samaria rf:n johtajapariskunta. Ismo on työskennellyt jo pitkään kristillisen päihdetyön parissa, aina vuodesta 1992. Hän on toiminut mm.  Sininauhaliitossa ja KAN ry:n toiminnanjohtajana.
Päivi siirtyi rakennusalalta Ismon rinnalle kristilliseen päihdetyöhön ja on vastannut menestyksekkäästi mm. työkuntoutuspalvelujen kehittämisestä.
Olemme olleet Israelin sydänystäviä jo vuosia. Jumalan henki on vaikuttanut niin, että ennen kuin edes ymmärsimme täysin Israelin
siunaamisen merkityksen, halusimme olla jäseniä eri Israel -yhdistyksissä ja palvella vapaaehtoisena tätä työmuotoa. Olemme iloisia että saamme olla matkanjohtajina, tukea matkalaisia ja syventyä samalla Pyhän maan tuntemisessa.


Ismo Valkoniemi toiminnanjohtaja Samaria rf.
tutustu kotisivuihimme www.samaria.fi, ismo.valkoniemi (at) samaria.fi

Pekka Simojoki on pitkän linjan gospelmuusikko.
Hän keikkailee säännöllisesti eri puolilla Suomea ja on tehnyt suuren määrän suosittuja lauluja ja äänitteitä.
Simojoki asuu perheineen Kangasalla.
Nettisivulla http://www.savijoki.net/simojoki/ muusikko ja teologi Pekka Simojokea esitellään muun muassa seuraavasti: ”Pekka Simojoki on yksi tämän hetken tuotteliaimpia suomalaisia gospelmuusikoita. Erityisesti hänet tunnetaan lukuisista messuista, musikaaleista, yhtyeistä ja suuresta määrästä suosittuja yhteislauluja. Kipinän musiikin tekoon hän sai jo nuoruudessaan Afrikassa, Namibiassa, missä hänen vanhempansa toimivat lähetystyössä kahdeksan vuoden ajan (1964-1973).
Ensimmäiset sävellyksensä Pekka teki noin 13-vuotiaana, mutta vakavampi musiikin tekeminen alkoi myöhemmin, kun hän ryhtyi
yhteistyöhön runoilija ANNA-MARI KASKISEN kanssa 1979.
Tämän yhteistyön tuloksena on syntynyt lukuisa määrä rakastettuja hengellisiä lauluja, messuja ja musikaaleja.”
”Pekka Simojoki on julkaissut eri kokoonpanojen kanssa yli 40 äänitettä, jotka sisältävät gospelmusiikkia laidasta laitaan, lastenlauluista
rockmusiikkiin. Hänen levytyksistään suurimman suosion ovat saaneet ns. Hiljaisuuden laulut, joista Pidä minusta kiinni -CD sai platinalevyn ja Kuule minun ääneni -CD kultalevyn 2008.
Myös Kaskisen ja Petri Laaksosen kanssa yhteistyössä
toteutettu Lauluja Särkyneille sai kultalevyn 2007.”

Anne & Heikki Järvi.
Olemme "Pohojanmaan" poikia ja tyttöjä, syntyisin Lohtajalta & Kälviältä. Viime vuodet olemme palvelleet Pohjanmaan alueella eri seurakunnissa työntekijöinä.
Kymmenen vuotta sitten kävimme ensimmäisen kerran Israelissa.
Vedimme sinne n. kuukauden mittaisen aktion ja näimme myös "Pyhän maan" epäpyhät kasvot. Kohtasimme monta vihollisen
rikkomaa ja ruhjomaa ihmispoloista. Ymmärrämme siksi myös miten vihollinen erityisesti nauttii tuhotyöstä maan ja kansan
keskellä, jossa Jumala näki hyväksi suorittaa ihmiskunnan lunastuksen. Jokainen kädenojennus, rukous, avustus tai matka Israeliin kohdistuu siis myös, ei vain konkreettiseksi avuksi ja rohkaisuksi tuolle kansalle, joka on monelta taholta parjauksen kohteena tänään, vaan myös Jumalan kunniaksi ja Jeesuksen sovitustyön kirkastamiseksi.
Siunaamme Israelia käytännössä!

​Timo Kuutti

Pappisurani alkoi 1983 Varkauden seurakunnassa. Vuonna 1990 siirryin Kansan Raamattuseuran työntekijäksi itä- suomeen.
Siirtymiseeni vaikutti voimakkaasti juutalaistyönäky, jonka Jumala noina vuosina sydämelleni laski.
”He tulevat itkien, hartaasti rukoillen, ja minä itse johdatan heitä”. Jer.31:9. Nämä sanat, ja koko Jeremian kirjan 31 luku pohjoiseta maasta kotiin palaavasta Jumalan kansasta puhuttelivat  minua syvästi. Jumala on johdattanutelämääni niin, että olen saanut käydä tapaamassa juutalaisia Venäjällä. Jotain erityistä jäi sydämeeni noilla matkoilla. Tällä hetkellä toimin Savitaipaleen seurakunnan kappalaisena ja Israelilla on edelleen tärkeä paikka sydämessäni. Olen vetänyt monia matkoja Israeliin. On hienoa nähdä kuinka Jumala uusien ja yhä uusien ihmisten sydämessä synnyttää rakkauden Israelia kohtaan. On mahtava asia, että saamme mennä siunaamaan Jumalan omaa kansaa ja astella teitä ja polkuja joita Jeesus kulki. Matka Israeliin on suuri etuoikeus ja Jumalan rakkaudenosoitus meitä kohtaan.
Sydämessäni kaikuvat laulun sanat: ”onko jollakin jano, Jeesus sanoo tulkoon minun luokseni ja juokoon janoonsa” Haluan mennä Israeliin
ennen kaikkea kohdatakseni Jeesuksen. Haluan kuulla hyvän paimenen äänen ja syttyä hänen rakkaudestaan.Toivon, että myös itse osaisin palvella minulle uskottua  laumaa hänen rakkaudellaan. Pidänkin hyvin tärkeänä että päiväretkien lisäksi voimme vapaehtoisissa iltaohjelmissa saada rohkaisua Jumalan sanasta ja rukoilla toistemme puolesta. Sinua siunaten ja innolla yhteistä matkaa odotellen.
Musiikki on lähellä sydäntäni, ja yhdessä Riitta vaimoni kanssa palvelemme laulaen, soittaen ja julistaen siellä minne Herra kullioinkin lähettää. Omassa seurakunnassamme järjestämme ilosanomailtoja ja muita hengellisiä tilaisuuksia.
Laulaen haluamme ilahduttaa ihmisiä erilaisissa laitoksissa ja kodeissa, samalla rukoilemme apua tarvitsevien puolesta. Myös Israelin matkoilla musiikki on keskeisesti esillä.

Juha-Pekka Rissanen, Vantaa
Pastorina Orimattilassa ja Itä-Helsingin Vartiokylässä 1986-1989.
Israelissa 1990-2002 Norjan Israel-lähetyksen työntekijänä Tel Avivin Immanuel-kirkon työyhteydessä 1990-1991.
Suomen Lähetysseuran (SLS) lähettinä Haifan Ebenezer-vanhainkodin johtajana 1992-1995. Jerusalemin Shalhevetjah-keskuksen pappina, päävastuulla hepreankielinen työ, 1996-2002.
SLS:n kotimaan julistustyössä 1995-1996 ja 2002-2003.
Espoon Leppävaaran srk:n kappalaisena syyskuusta 2003 lähtien.
Virallisen kielenkääntäjän (heprea-suomi) tutkinto 2003, tulkkauksia monissa eri tilanteissa. Vantaan Suomi-Israel -yhdistyksen pj. 2003-. Aktiivisesti mukana Lausannen liikkeen juutal.evankelioinnissa. (Suomen työryhmän pj. 2004-2005, siht. 2005-).
Teologivaimo Hanna työssä SLS:ssa Helsingissä.
Lapset: Sirja 18 v., Sauli 16 v., Simeon 12 v. ja Sanni-Marja 9 v

Petri Kauhanen, Järvenpää
Olen naimisissa ja kahden murrosikäisen tyttären isä.
Seurakuntapapin vuosia Keski-Uudellamaalla, Tuusulassa on kertynyt 20 ja HU:n hallituksessakin jo yli 10. Seurakunnan hengellinen ja rakenteellinen uudistuminen on kiinnostanut minua alusta alkaen. Olen toiminut pääasiassa aikuisten parissa, jossa Kristuksen ruumiin jäsenten hengellinen ohjaaminen palvelutyöhön, rukous- ja sielunhoitotyö ovat olleet pääasioita.
Muuten olen kiinnostunut kristinuskon juutalaisista juurista ja olen Gesher-Instituutin perustajajäsen. Tämä yhdistys tutkii ja opettaa kristinuskon ja juutalaisuuden yhteisistä juurista. Kristittyjen yhteys on minulle tärkeä asia.
Raamatusta eläväksi on tullut profeetta Jesajan sana: "Älkää enää menneitä muistelko, älkää muinaisia miettikö! Katso: minä luon uutta. Nyt se puhkeaa esiin - ettekö huomaa? Minä teen tien autiomaahan ja joet kuivuuden keskelle." Jes. 43:18-19.

Marjaana ja Heimo Enbuska ovat pastoripariskunta, joka asustaa nykyisin Nilsiässä, josta käsin Heimo palvelee Rautavaaran ja Nilsiän helluntaiseurakuntia. Lapset – kolme poikaa - ovat jo aikuistuneet ja lentäneet pesästä.

Enbuskoille ovat vuosien saatossa tulleet tutuiksi seurakunnat Kokkolassa, Savonlinnassa, Kuopiossa, Kiuruvedellä ja siirtosuomalaisten parissa Trollhättanissa. Pastorin työnsä ohella Heimo tunnetaan myös laulajana ja laulujen tekijänä.
Matka Israeliin merkitsee Enbuskoille mahdollisuutta latautumiseen ja lepoon mutta myös tilaa uusien oivallusten tekemiseen.
- Joskus sitä vain on varattava aikaa ihan itselleen ja itseään varten. Suurin osa arjen pyörityksestä helpottaa jo Israelin lentokentällä, ja viimeistään silloin, kun huomaa seisovansa keskellä historiaa maaperällä, jolla suuri Jumala on ennenkin puhutellut pientä ihmistä, toteaa Heimo.
- Siinä Raamatun historian löytöjen äärellä matkalainen voi löytää paljon uutta myös itsestään, omasta sisimmästään ja suhteestaan Jumalaan.

Radiojuontaja ja muusikko Ariel Neulaniemellä on Israelia kohtaan lämpimät välit. Onko ihmekään, kun vanhempani päättivät Israelissa käydessään antaa kuopukselleen erikoisen nimen. Tämän jälkeen odotin yläasteelle asti, kunnes käväisin ensimmäistä kertaa Pyhässä maassa. Sydänhän sinne jäi. Kesti liki toiset viisitoista vuotta, kunnes sain nähdä uudestaan palasen Israelia - tällä kertaa matkanjohtajana. Pyhien paikkojen äärellä koetut ajatukset on hienoa jakaa uusien ystävien kanssa. Olisi kuitenkin ikävä lähteä matkalle, jos vaimoni Elina jäisi kotiin. Luokanopettajana toimivan vaimoni kanssa olemme matkustelleet monissa eri paikoissa aina jotain uutta oppien. Mikäli päädyt matkaseuraksemme, sinulla on mahdollisuus kuulla trubaduuria kitaransa kanssa. Ariel ja Elina toivottavat sinulle antoisaa ja siunattua Israelin matkaa!

Seija Lehtimäki (vas)
Sinikka Hammari
, Helsinki
"Sillä Herra on valinnut Jaakobin omaksensa  ja Israelin omaisuudeksensa" Ps. 135:4.
Seija ja Sinikka ovat mukana Lev Hatsafon yhdistyksessä ja sitä kautta Herra on johdatellut heitä matkanjohtajiksi Kinneret Toursiin. "Matkustaminen Israeliin on yksi konkreettinen tapa siunata ja tukea Israelin maata ja kansaa. Uskomme, että Herra puolestaan siunaa jokaista Israeliin matkustavaa runsain siunauksin".
Seija työskentelee seurakunnassa suntiona. Hänellä kaksi lasta; poika ja tytär, jotka ovat jo aikuisia. Hän on käynyt useasti Israelissa ja jokaisella matkalla hän on kokenut ja nähnyt jotakin uutta pienessä, mutta moniulotteisessa maassa.
Seijan sydämellä on erityisesti ylistäminen ja karkeloiminen.
Sinikka on aineenopettaja. Hän on naimisissa ja pariskunnalla on kaksi tytärtä. Sinikka sai ensimmäisen kontaktin juutalaisiin mentyään ystävänsä kanssa 1980 - luvulla Pietarin - silloisen Leningradin - synagogaan.Myöhemmin hänen kodissaan on yöpynyt muutamia idästä Israeliin muuttaneita juutalaisia. Seija ja Sinikka kuuluvat Malmin Rukoile kiittäen piirin Israel ryhmään.
Ryhmä tukee Lev Hatsafonin kautta tehtävää avustustyötä.

Jukka Hammarén, Ylöjärvi

Jumala kutsui minua usein traktorilla ajaessani.
Sain sen upotettua milloin mihinkin. Kun mitään omaa konstia ei enää ollut käytettävissä, rohkenin arasti lähestyä Jumalaa: "Anteeksi että häiritsen, mutta tämä traktori pitäisi saada ylös." ja ihme! – se nousi samoilla konsteilla millä oli hetkeä aiemmin juuttunut syvemmälle! Kerta toisensa jälkeen!
Kaukana oleva kiireinen Jumala pysähtyi peltomme kohdalla muutamaksi minuutiksi ja auttoi. Juuri ennen armeijaan menoa rohkenin pyytää häntä omaankin elämääni - traktorin elämässä Jeesus näytti jo vaikuttavankin! Jumalan kutsu kohdallani johti seurakunnan luottamustehtäviin Ruokolahdella ja sitten Ylöjärvellä. Insinööriksi opiskellessani ja sen jälkeenkin toimin srk:n lisäksi sekä yksin että yhdessä vaimoni kanssa KRS:n Tampereen työssä. Olimme pitkään mukana myös HNMKY:n avioliittotyössä.
Päätehtäväni on Palatsiseurakunta Tampereella, jonka johtajana toimin. Seurakunta perustettiin Markku Ylipään saaman näyn sekä Kirkko 2000 ja Seurakunta 2000 asiakirjojen innoittamina: "jotain tällaista haluamme saada toimimaan käytännössäkin. Perinteisestä poikkeava kirkon ovi kirkosta vieraantuneita ihmisiä tavoittamaan!" Kirkon työstämä näky seurakunnasta 2000-luvulla on edelleen toteutuskelpoinen ja vaivannäön arvoinen.
Palatsiseurakunnan työn ja toiminnan tarkoituksena on tavoittaa erityisesti uskosta vieraantuneita ja niitä joilla ei ole yhteyksiä muihin
seurakuntiin sekä tarjota toimiva, yhteisöllinen seurakuntayhteys jäsenilleen ja varustaa heitä kaikkeen seurakuntatyöhön. Seurakunta
toimii luterilaisen tunnustuksen pohjalta ja yhteistyössä useiden eri toimijoiden kanssa.
Hengen uudistuksen työssä olen ollut mukana toistakymmentä vuotta. Tavoitteet ja toimintatavat ovat toisiaan tukevia ja yhteistyö on itselleni mieluista ja palkitsevaa. Ylöjärven srk:ssa olen viikonloppusuntiona ja teen jonkin verran myös rakennusalan töitä.
Israeliin! Timo Kuutti pakotti minut kerran lomalle Israeliin. Siellä retkeillessä tulevaisuus hahmottui jotenkin tähän tapaan: ”Jos joku
pakottaa sinut Israelin matkalle, kulje hänen kanssaan kaksi!” Ehkä näitä nyt sitten kertyy useampikin, mieli palaa sinne takaisin.
Jeesus kutsui opetuslapsiaan lyhyesti: ”Seuraa minua!” Hän ei kertonut kaikkea heti mutta seuraaminen muutti heitä, heidän elämänsä ja
seurauksena monien muidenkin elämän mielekkääksi. Jeesus kutsuu edelleen:
”Seuraa minua!” – jotta mekin muuttuisimme ja saisimme elää Jumalan tarkoittamaa vaikuttavaa elämää!
Lokakuun 2008 matkan vapaaehtoisissa iltaohjelmissa ajattelimme käsitellä tätä kutsua ja siinä kasvamista – samoilla paikoilla kuin opetuslapset aikanaan.
Lähde mukaan!

Kimmo Janas on koulutukseltaan rakennusarkkitehti, mutta ajautui jo suunnittelijauransa alkuvaiheissa tiedotuspuolelle, ensin konsultiksi, lopulta kustantajaksi. Kimmo kustansi mm. 26 vuotta puualan johtavaa ammattilehteä, Puutekniikkaa.
Espoossa kustannusyhtiötään pyörittävä Kimmo kehuu olevansa tällä hetkellä nuoruusvuosiensa unelmatyössä – miestenlehden päätoimittajana.
Tosin lehden tyyppi on hieman muuttunut vuosikymmenten varrella. ’Tosimies’ on nimittäin Euroopan vanhin kristillinen miestenlehti – normaali miestenlehti, mutta ilman niitä perinteisiä tyttöjen kuvia…
Vuodesta 1998 lähtien Kimmo on toiminut Christian Men’s Networkin kansallisena johtajana. Hän onkin tuttu näky erilaisissa miestapahtumissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kotimaisten miestenkokousten lisäksi Kimmo on opettanut Saksassa, Eestissä, Madeiralla, Englannissa, ja Ruotsissa.

Jaana Pietiläinen, Mikkeli
Tällä hetkellä toimin Mikkelissä  oppilaitos pastorina. Israel-kipinä syttyi minulle, kun ylioppilaskirjoitusten jälkeen päätin lähteä muutamaksi kuukaudeksi kibbutsille.
Matka oli jännittävä ja elämälle uuden suunnan antava. Sen jälkeen hakeuduin teologiseen tiedekuntaan ja olen työskennellyt Srk -lehtorina ja pastorina jo parinkymmenen vuoden ajan.
Matkanjohtajana olen ollut parilla Israelin matkalla 90-luvulla.

Irma Maijanen, Rovaniemi
teologi, uskonnon opettaja
Rakkaus Israeliin syntyi Päiväkummussa Israel-päivillä opiskeluaikanani 1966.
Siihen olivat suuressa määrin vaikuttamassa Risto Santala ja Rauha Moisio, jotka puhuivat noilla päivillä. Siitä pitäen juutalaiset, juutalaisuus ja Israel ovat olleet minulle rakkaita. Olen ollut Israelissa kahdesti.
Ensimmäisellä matkallani koin Jerusalemissa, että olin maailman
tärkeimmässä paikassa. Rakastuin Israeliin. Viime kevään toinen matka ja toisena matkanjohtajana oleminen lujittivat tuota tunnetta: sydämeni jäi Israeliin. Tätä maata ja tätä kansaa tahdon olla siunaamassa.
Irma Maijasen ja Johanna Kauppilan mielestä mielestä on tärkeää, että retket ovat rauhallisia. Viivytään kaikissa paikoissa niin, että ryhmän jäsenillä on mahdollisuus eläytyä paikan raamatullisiin ja muihin historiallisiin tapahtumiin ja ihailla Israelin kaunista ja vaihtelevaa maata. Israelilaiset tarvitsevat paljon rohkaisua poliittisesti ym. vaikeassa tilanteessaan.
Sen vuoksi pyrimme tapaamaan heitä esim. vanhainkodissa ja muissa yhteyksissä.
Halukkaat voivat viedä heille taloudellista apua. Kirjoitamme tästä myöhemmin tarkemmin kirjeessä, minkä lähetämme ennen matkaa. Kirjeessä on myös ohjeita sään vaatimaan pukeutumiseen ym. Järjestämme ryhmällemme myös kokouksen ennen ja jälkeen matkan. Pidämme tärkeänä hiljentyä rukoilemaan myös retkien aikana. Me rukoilemme ryhmäläistemme puolesta jo etukäteen nimeltä mainiten.

Raija Kuparinen, Nastola
Olen juuri Nastolan kansalaisopistosta eläkkeelle jäänyt, vahvan hengellisen työnäyn saanut, englannin ja ruotsin kielen opettaja. Olen aina toiminut aikuisopettajana ja pidän ihmisten kanssa olemisesta.

Toimin myös seurakunnan valtuuttamana rukouspalvelijana ja sielunhoitajana.
Olen aikaisemmin ollut viisi kertaa matkanjohtajana Israelin matkoilla. 
Minulla on 5 aikuista lasta ja 4 lastenlasta. Retkillämme Israelissa tutustumme Pyhään Maahan Raamatun valossa. Yhteisissä illoissamme jaamme päivittäin
elämyksiä ja kokemuksia. Tutustumme syvemmin Vapahtajan elämään, rukoilemme ja ylistämme Jumalaa yhdessä. Mahdollisuus on myös rukouspalveluun. Raija ja Maarit vastailevat kysymyksiin ja antavat mielellään kaikkea lisätietoa matkaan liittyen.

Kari ja Maija-Liisa Ketoja
Kari on "Israel-veteraani" lähes 20 vedetyn ryhmän kokemuksella. Monet matkoista on vedetty yhdessä Maija-Liisa puolison kanssa. Maija-Liisan ja Karin perheeseen kuuluu lisäksi jo aikuiset lapset Maria, Aki ja Lauri. Kotona on enää Leevi, joka on Shetlanin paimenkoira 12 v. He ovat siis aidosti "Leeviläisiä". Karin ja Maija-Liisan yhteisiä harrastuksia ovat kristillinen kirjallisuus, monimuotoinen musisointi ja jääkiekko (Maija pelaa, Kari kannustaa). Kari on toiminut pastorina Turussa 3 v., Pieksämäellä 11 v., Salossa 13 v. ja nykyisin Kotkan helluntaiseurakunnassa.  Maija-Liisa työskentelee kristillisen kirjallisuuden ja musiikin parissa Aikamedia Oy:ssä.

Timo Sotaniemi, Hyvinkää
Timo on toiminut mm. pastorina Hyvinkään helluntaiseurakunnassa, nykyisin hän on kiinteistöalalla. Sitä ennen hän oli Kone Oy:n palveluksessa 27 vuotta. Kemijärvellä nuoruutensa asuneen pitkän linjan hengellisen työntekijän perheeseen kuuluu vaimo Erja sekä kolme aikuista lasta. Timo innostui Israelista kovasti ensimmäisellä matkallaan ja on tuonut ryhmän yhdessä toijalalaisten Maija ja Jorma Rämön kanssa.

Pirjo Jalo, Sastamala
Pirjon rakkaus Israeliin syttyi hänen ensimmäisellä Israelin matkallaan parikymppisenä ja on vahvistunut myöhemmillä matkoilla. Hän on ammatiltaan laboratoriohoitaja, jonka työnantaja on Fimlab Laboratoriot Oy ja työpaikkana Sastamalan alueen laboratoriot. Perheeseen kuuluu aviomies Jukka ja kaksi jo omilleen muuttanutta nuorta miestä. Pirjo rakastaa matkustamista ja lukemista. Seurakuntatyössä hänen sydämellään ovat olleet lapset, heidän saavuttamisensa evankeliumin ilosanomalla ja Raamatun opettaminen lapsille. Viime vuosina myös lapsityökoulutus on kuljettanut sekä Suomessa että kotimaan rajojen ulkopuolelle.

Risto Kujala, Ylikylä
Olen vaimoni kanssa mukana yritystiimissä joka tekee työtä mm lastensuojelualalla, sekä mielenterveysasiakkaiden parissa Olen toiminut kahdessa seurakunnassa pastorina.
Parhaillaan valmistun sielunhoitoterapeutiksi. Radiotyössä olen ollut mukana n. 20 vuotta. Israel-matkan kevät 2008 aikana pidän pari
sieluhoitoa käsittelevää luentoa mm. Terveestä itsensä rakastamisesta. Vapaaehtoisessa iltaohjelmassa sen mukaan kun on mahdollista, käsittelemme Israelia ja Raamatun profetioitten täyttymistä ajassamme.

Seija Sarkkinen, Olen syntynyt Pohjois-Karjalassa, asunut Helsingissä yli kymmenen vuotta sekä Lähi-Idässä yhden vuoden. Vuodesta 2003 asti olen asunut Varsinais-Suomessa. Ensimmäisen Israelin matkani tein vuonna 1985, vaikka jo ennen uskoon tuloani ymmärsin Israelilla olevan erityisen merkityksen Jumalan silmissä. Myöhemmin olen tehnyt useita matkoja Israeliin sekä yksin että ryhmässä. Uskon Raamatun profetioiden tapahtuvan yhä enenevästi Israelin kansan elämässä ja sen myötä hengen vuodatuksen kaikille kansoille. Iloitsen ajatuksesta, että tulevaisuudessa on oleva vain yksi lauma.
Olen ollut työssä vapaaehtoisena kristillisillä Lehtimajanjuhlilla Jerusalemissa neljä kertaa ja toimin ICEJ:n Varsinais-Suomen yhteyshenkilönä. ICEJ:n (Jerusalemin Kansainvälinen Kristillinen Suurlähetystö) mandaatti "lohduttakaa, lohduttakaa minun kansaani" (Jes.40:1) on ollut myös henkilökohtainen kutsuni palvella elävää Jumalaa. Haluan olla rinnalla kulkija, rohkaisija sinunkin kanssasi kappaleen matkaa. Omassa seurakunnassani olen mukana vapaaehtoisena Israel-tiimissä, radiotyössä ja sielunhoidossa, lisäksi olen palvellut Healing Rooms-rukouskilinikalla.

Elämäni yksi tukipilareista on Ps. 139. Siunattua matkaa!

Reijo Blommendahl, viiden tyttären isä, 9 lapsenlapsen ukki. Olen toiminut Japanin lähetystyöntekijänä jo n. 30 vuotta. Matkanjohtajana olen toiminut parikin kertaa, mm. Israelissa. Matkalle tärkein asia on leppoisa ja hyvä mieli, sekä avoin asenne kokemaan uutta ja mielenkiintoista. Matkan kautta haluamme erityisesti siunata Israelia. Olkoon matka opettavainen, rohkaiseva, virkistävä ja turvallinen. Shalom!

bottom of page